Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

TIMMERDORP VERRIJST NABIJ GEMEENSCHAPSHUIS ORION

Lennishill Open Air: ode aan festival


RENS VAN DEN ELSEN

Waar Liempde en Boxtel voor alternatieve activiteiten kiezen, verrijst in Lennisheuvel deze zomer wél een bouwdorp. Woensdag 19 en donderdag 20 augustus mag de lokale dorpsjeugd zich uitleven met hamer en zaag. De organisatie heeft nog even getwijfeld of het Kindervakantiewerk überhaupt wel door zou moeten gaan. ,,Voor kinderen is er echter niet veel te doen deze zomer, dus gaan we er toch voor. Uiteraard met inachtneming van de regels."

De jeugdige deelnemers krijgen dit jaar de opdracht om een heus festivalterrein in elkaar te timmeren. Het thema is namelijk Lennishill Open Air. ,,Hiermee steken we het verloren festivalseizoen een beetje een hart onder de riem", legt mede-organisator Sven Akerboom van Kindervakantiewerk Lennisheuvel uit. ,,We houden de exacte opdrachten nog even geheim, maar het gaat in elk geval heel gaaf worden."

LIVESTREAM

Het is gebruikelijk dat veel ouders een kijkje komen nemen op het bouwterrein naast gemeenschapshuis Orion. Maar dat is nu vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. Hoewel de kinderen gevrijwaard zijn van de anderhalve meter, geldt die regel wel voor volwassenen. Daar heeft de organisatie al een oplossing voor gevonden. Naast een punt waar ouders hun kroost kunnen afzetten, om groepsvorming te voorkomen, worden alle activiteiten tijdens de twee dagen ook live gestreamd. Akerboom: ,,Zo kan iedereen de verrichtingen van de kinderen vanuit huis bekijken. De exacte invulling zijn we nog aan het bedenken, maar we hebben in elk geval de expertise in huis binnen ons bestuur."

Waar normaal gesproken zo'n tachtig tot honderd kinderen meedoen aan het kindervakantiewerk, ligt dat aantal nu wel wat lager. Dat komt vooral door de wat late beslissing van de organisatie. ,,Maar toch mogen we niet klagen, want het minimumaantal van 45 kinderen hebben we al gehaald. Op de basisschool (Sint-Theresia - red.) is al een inschrijfformulier rondgegaan. Dat leverde veel aanmeldingen op", aldus Akerboom.

AANMELDEN

Lennishill Open Air vindt plaats op woensdag 19 augustus van 09.30 tot 14.00 uur en donderdag 20 augustus van 13.00 tot 19.00 uur. De traditionele afsluiting op vrijdagavond komt vanwege de coronamaatregelen te vervallen. Akerboom: ,,Het zou een verkeerd signaal afgeven als we die toch door zouden laten gaan. Het festivalthema maakt veel goed. Het feestje halen we volgend jaar wel weer in."

Kinderen vanaf vier jaar kunnen zich tot en met zondag 19 juli opgeven. De kosten bedragen zes euro per kind. Het inschrijfformulier is te vinden op de Facebookpagina van Kindervakantiewerk Lennisheuvel. Ook vrijwilligers kunnen zich nog melden bij de organisatie.


p Transport was vorig jaar het thema van het Kindervakantiewerk in Lennisheuvel. Dit keer moet er een festivalterrein ontstaan. (Foto: Albert Stolwijk, 2019).