Op expeditie naar dode armen van rivier de Dommel


Gidsen verzorgen zondag 26 juli een tweede fiets- en wandelexcursie naar een aantal dode armen van de Dommel in Liempde en Olland. De vrijwilligers van Gastvrij Liempde laten deelnemers kennis maken met een aantal 'stille' delen van de rivier.

De excursie van zondag 19 juli is al volgeboekt. Daarom is er een tweede editie op touw gezet. Ook deze begint om 10.00 uur in bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde en duurt zo'n twee uur. Stevig schoeisel wordt aanbevolen. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Aanmelden moet via info@liempdsenherd.nl.

In verband met de coronamaatregelen kunnen maximaal vijftien personen deelnemen aan de excursie. Te allen tijde wordt rekening gehouden met de anderhalvemeterregel.


Mariakapel Liempde weer geheel ingericht

De zware scharnieren van de deuren van de hoofdingang van de Sint-Jans onthoofdingkerk in Liempde zijn vervangen. Dat karwei heeft een paar weken geduurd. De Mariakapel was tijdelijk buiten gebruik, maar is weer ingericht.

De gehengen van de grote deuren waren ‘ín’ de muur gaan roesten. Daardoor ontstonden er barsten waardoor de deuren er ooit uit zouden kunnen gaan vallen. Op dringend advies van de Monumentenwacht en met extra geldelijke steun van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn deze gerepareerd. Ook is de hal opnieuw in de verf gezet, gepoetst en vervolgens weer fraai ingericht.


Heesemanshoeve decor voor buitenexpositie

Zorgboerderij Heesemanshoeve aan Luissel 10 in Boxtel is zondag 19 juli het decor voor een buitenexpositie met workshops en muziek. Kunstenares Charlotte de Jongh heeft dit samen met eigenaar Toine Graft opgezet.

Ruim twintig kunstenaars uit de regio doen mee. Zij staan langs de route met hun werk dat varieert van schilderijen met olieverf tot edelstenen en vilt. Bezoekers kunnen ook meedoen aan korte workshops, zoals mandala's maken.

De gratis coronaproof expositie is zondag tussen 11.00 en 18.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via het event Openlucht Expo Heesemanshoeve op Facebook.