Elf brugklassers van de toenmalige Bracbant Havo in Boxtel werden in mei 1984 bekroond voor hun tekening of opstel dat ze instuurden voor de Europese wedstrijd 'Mijn ideale stad/dorp'. Ze poseren op het brugje over het Smalwater, nu de verbinding tussen het Angelapad en de Leijert. Van links naar rechts: (voorste rij) Frans Verhulst, Stefan Jaspers, Charles Melis en Pascal Ossenblok; (achterste rij) Esther Clemens, Berit Udo, Ilse Ackermans, Mireille Spaas, Carolien Kropman en Dimphy Vorstenbosch. (Foto: Piet van Oers).
Elf brugklassers van de toenmalige Bracbant Havo in Boxtel werden in mei 1984 bekroond voor hun tekening of opstel dat ze instuurden voor de Europese wedstrijd 'Mijn ideale stad/dorp'. Ze poseren op het brugje over het Smalwater, nu de verbinding tussen het Angelapad en de Leijert. Van links naar rechts: (voorste rij) Frans Verhulst, Stefan Jaspers, Charles Melis en Pascal Ossenblok; (achterste rij) Esther Clemens, Berit Udo, Ilse Ackermans, Mireille Spaas, Carolien Kropman en Dimphy Vorstenbosch. (Foto: Piet van Oers). Foto: Piet van Oers

TERUG NAAR SCHOOL... IN 1984

HENK VAN WEERT

Brabants Centrum neemt haar lezers deze zomervakantie mee terug in de tijd. Foto's uit de laatste twee decennia van de vorige eeuw, gemaakt op diverse scholen en bij uiteenlopende gelegenheden, vormen de leidraad van een duik in het pre-digitale krantenarchief. Vandaag leerlingen van de Bracbant Havo die in 1984 in de prijzen vielen met hun deelname aan een Europese teken- en opstelwedstrijd.

Zomerserie

'Mijn ideale stad/dorp' was de titel van de wedstrijd die werd uitgeschreven door de Raad van Europa. Brugklassers van de Bracbant Havo (sinds 2003 onderdeel van het Jacob-Roelandslyceum) stuurden in totaal 45 werkstukken in. Daarvan vielen er liefst elf in de prijzen.

Vier leerlingen mochten de prijsuitreiking bijwonen op het ministerie van Onderwijs in Den Haag. Met onder meer boeken en cadeaubonnen keerden Stefan Jaspers, Charles Melis, Mireille Spaas en Frans Verhulst huiswaarts. De overige winnaars kregen een eervolle vermelding thuisgestuurd.

REAGEREN

De prijswinnaars op de foto of bekenden van hen kunnen herinneringen delen met de redactie door te e-mailen naar bc@brabantscentrum.nl. Daar kunnen ook reacties worden achtergelaten op de kleine foto onder. Die stond in november 1991 in de krant en toont onbekende scholieren van de toenmalige mavo Wilgenbroek aan de Dr. De Brouwerlaan. We zijn benieuwd wie erop staan. In de krant van volgende week wordt uit de doeken gedaan wat de aanleiding voor de foto was...

p Elf brugklassers van de toenmalige Bracbant Havo aan de Baroniestraat in Boxtel werden in mei 1984 in een Europese wedstrijd bekroond voor hun tekening of opstel. De prijswinnaars poseren op het bruggetje over het Smalwater, nu de verbinding tussen het Angelapad en de Leijert. Van links naar rechts: (voorste rij) Frans Verhulst, Stefan Jaspers, Charles Melis en Pascal Ossenblok; (achterste rij) Esther Clemens, Berit Udo, Ilse Ackermans, Mireille Spaas, Carolien Kropman en Dimphy Vorstenbosch.

q Scholieren van de vroegere mavoschool Wilgenbroek houden een wedstrijdje paalhangen. Wie de jongeren op de foto meent te herkennen, wordt verzocht een mailtje te sturen naar de redactie. (Foto's: Piet van Oers).

Scholieren van de vroegere mavoschool Wilgenbroek houden een wedstrijdje paalhangen. Wie de jongeren op de foto meent te herkennen, wordt verzocht een mailtje te sturen naar de redactie. (Foto's: Piet van Oers).