Lancering nieuwe fietsroute door het Dommeldal


Beelden in het Dommeldal: zo heet de nieuwe meerdaagse fietsroute die zondag 19 juli wordt gelanceerd in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. De route maakt deel uit van het project Stapelen, dat weer valt onder het programma Kloppend Hart van Het Groene Woud.

Er zijn twee varianten ontwikkeld, een richting 's-Hertogenbosch en een richting Eindhoven. De rit naar de provinciehoofdstad start in Boxtel en loopt via Gemonde, Sint-Michielsgestel, Vught, Haaren, Oisterwijk en Lennisheuvel. Het Noordbrabants Museum is als tussenstop in de route opgenomen. De tocht naar de lichtstad begint in Liempde en doet het Van Abbemuseum aan.

FOLDER

Het meerdaagse tracé voert langs diverse kunstwerken en is na de lancering terug te vinden in de app Routes in Het Groene Woud. Daarnaast verschijnt het als fietsfolder met routekaartjes en knooppunten.


Lokale auteurs lezen voor op landgoed Velder

Wandelen over het fraaie landgoed Velder in Liempde en ondertussen luisteren naar lokale auteurs die voorlezen uit eigen werk: dat kan zaterdagavond 18 juli. Na aanmelding ontvangen bezoekers verdere praktische informatie, zoals tijden.

Tim van Esch, Ramon Guerrero, Adriaen Willemsz, André Verhagen en Trudy van Rooij schrijven magisch-realistische verhalen en laten publiek graag kennismaken met hun werk. In groepjes wandelen belangstellenden onder begeleiding een afwisselende route over landgoed Velder in Liempde van ongeveer vijf kilometer langs de schrijvers. Er gaat een gids mee omdat sommige delen van het landgoed zijn afgesloten voor publiek.

GRATIS

Deelname aan de literaire wandeling is gratis, maar aanmelden is wel verplicht vanwege de coronamaatregelen. Dat kan door een e-mail te sturen naar organisator Trudy van Rooij: info@trudyvanrooij.nl.