Afbeelding
Foto: Hans Verberk

INDELING COMPETITIE BEKEND

Voetbalfans staan mooie derby's te wachten

RENS VAN DEN ELSEN

De spelers van de verschillende voetbalclubs in de regio staan weer te trappelen om het veld op te mogen. Na de zomervakantie start het nieuwe seizoen. De KNVB maakte deze week de indelingen voor de amateurcompetities bekend en die herbergt veel derby's. Zo spelen LSV (Lennisheuvel) en Irene (Gemonde) weer samen in de vijfde klasse C.

Door de coronacrisis werden half maart alle voetbalcompetities afgelast. Dat was vooral RKSV Boxtel een hard gelag, dat stond op dat moment namelijk derde in de vierde klasse F. Voor Essche Boys had de afgelasting niet zoveel gevolgen, het vaandelteam bivakkeerde al weken in de middenmoot. Beide teams komen elkaar ook in het seizoen 2020/2021 weer op het veld tegen in de vierde klasse G.

ODC en de Liempdenaren van DVG spelen wederom op het hoogste niveau van alle clubs in deze regio, namelijk de derde klasse C. Beide teams eindigden in maart respectievelijk op de vijfde en achtste plaats.

p Voetballer Daniel Foster van RKSV Boxtel sleepte zondag 8 maart met zijn ploeg de drie punten binnen tegen VCB. Het bleek de laatste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 te zijn. (Foto: Hans Verberk).