Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

WIJKBEWONERS LEGGEN BOULESBAAN AAN

Gezellig een balletje werpen met de buren


Linda van de Wiel

Ze zijn er nog druk mee bezig: het aanleggen van hun jeu-de-boulesbaan aan de Van der Voortweg in de Boxtelse wijk Zandvliet. Pedro van Eijndhoven, Leo van Geffen, Pascal Leijten en Dennie van de Zand toveren het grasveldje tegenover café D'n Boer om in een ontmoetingsplek voor jong en oud.

,,Dit is de perfecte plek in de wijk voor een jeu-de-boulesbaan. Het terras van het café is vlakbij en de kinderen uit de buurt kunnen er komen zonder over te steken”, vertelt een enthousiaste Van Geffen. ,,Toen we dit idee bedachten betrokken we onze buurtvereniging ’t Bultje erbij. En daarna de gemeente, waar enthousiast werd gereageerd.” Van de Zand: ,,Als we klaar zijn, ga ik meteen met vrienden een dagje boulen.”

Het materiaal voor de jeu-de-boulesbaan werd betaald door de gemeente en de buurtbewoners, waaronder het viertal. Zij zijn dan ook druk bezig met de realisatie. Van Eijndhoven: ,,Jeu de boules is populair. Elk jaar organiseert ’t Bultje een drukbezocht toernooi, waaraan afgelopen jaar 52 teams deelnamen. En iedereen kan meedoen: jong én oud. En met deze baan creëren we een blijvend stukje bourgondische gezelligheid.”

MILIEUVRIENDELIJK

Hoewel de baan nog niet af is, zijn de betrokken buurtbewoners al een heel eind. Van Geffen: ,,Ik vermoed dat we over een week klaar zijn. Dan is iedereen welkom voor een spelletje.” Hij vervolgt: ,,Op het pad in het belevenispark aan de overkant ligt olivijn split. Dit materiaal komt ook op onze jeu-de-boulesbaan. Het neemt CO2 uit de atmosfeer op en is dus milieuvriendelijk.”

Van de Zand kan niet wachten met het werpen van zijn eerste ballen: ,,Ik nodig binnenkort een stel vrienden uit. We nemen de kinderen mee en maken er een gezellige dag van. Ik denk dat wij, maar ook andere Boxtelaren regelmatig gebruik gaan maken van deze voorziening. Ze zijn van harte welkom.”


p De actieve buurtbewoners zijn druk doende een mooie, strakke baan aan te leggen. Hun vereniging heet dan wel 't Bultje, het boulesveldje wordt egaal, zo is de bedoeling. (Foto: Linda van de Wiel).