JRC DUCKS WINT OEFENWEDSTRIJD VAN HAZENKAMP NIJMEGEN

Boxtelse honkballers zijn op dreef

De honkballers van het Boxtelse JRC Ducks speelden zondag hun eerste thuiswedstrijd en boekten prompt de volle winst: 16-7. Het ging om een oefenpartij tegen De Hazenkamp 3 uit Nijmegen. De softbalsters speelden in Wassenaar twee oefenduels; van het Haagse Catch werd verloren met 10-0 en 7-2.

Jeroen van Nes begon namens het mannenteam prima op de heuvel en kreeg in de eerste drie innings geen honkslagen tegen. In de tweede inning kwamen de Boxtelaren op het scorebord met drie punten door onder andere een tweehonkslag van Remco van Nistelrooij.

Ducks maakte wat fouten in het veld en dat kostte de ploeg een punt in de vierde inning. Over zes innings scoorde De Hazenkamp slechts twee punten. Ducks bouwde ondertussen rustig de score uit naar negen punten in de vijfde en veertien in de zesde inning: Sjors Gevers en Max Denteneer sloegen elk twee punten binnen.

Denteneer loste vervolgens Van Nes af met pitchen, maar had het moeilijker tijdens de laatste drie innings door onder andere twee homeruns. Toch wisten de mannen van Ducks de overwinning veilig te stellen en met een goed gevoel de zomer in te gaan. Beste slagman: Remco van Nistelrooij met drie uit vier.

MERCY RULE

Bij de softbalsters startte Valery van der Steen als werper; zij hield de vrouwen van Catch goed kort. Die hadden dan ook een volledige line-up nodig om grip te krijgen op de bal.

Echter, vanaf de derde inning raakte de thuisploeg op dreef en produceerde mooie, verre honkslagen. Doordat de veldkwaliteit te wensen overliet, moesten de gasten enigszins opnieuw afstanden leren inschatten. Catch had zoveel overwicht dat de eerste wedstrijd eindigde met de zogeheten mercy rule: een voortijdig eind van de wedstrijd omdat de tegenstander de stand niet meer recht kan trekken: 10-0.

Desalniettemin begon Ducks vol vertrouwen aan de tweede wedstrijd. Debuterend pitcher Pien Toemen liet zien dat zij écht thuishoort in de eerste klasse. Deze jonge speelster wist gedurende de eerste twee innings de score op 0-0 te houden. In de derde inning kreeg zij een aantal mooie honkslagen tegen waardoor de tussenstand 0-3 werd.

De uitploeg wist nu met enige regelmaat de honken te bereiken. Nadia Verbeten scoorde in de vijfde inning het eerste Boxtelse punt met een sterke loopactie.

In de zesde inning nam na de eerste nul Inge van Geel het pitchen over. Zij startte sterk door de eerste slagvrouw aan de kant te zetten met drie slag. De Haagse speelsters schrokken daar niet van, sloegen een homerun en pakten drie punten.

Ondanks goed verdedigend werk wist Ducks het tij niet te keren waardoor de wedstrijd na zeven innings eindigde in 7-2.

Beste slagvrouw van Ducks was Verbeten met een slaggemiddelde van 0.600.

Zondag 9 augustus staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. De vrouwen spelen dan thuis tegen HCAW Zuidvogels om 11.00 en 13.00 uur.

ASPIRANTEN

De euforie van de trainingswedstrijd tegen hun ouders van anderhalve week geleden, had zich in de hoofden van de aspiranten van Ducks genesteld. Ze speelden zaterdag in Boxtel hun eerste competitiewedstrijd tegen Boosters uit Roosendaal. Die werd verloren met 5-11.

Wie graag kennis wil maken met honk- of softbal, kan na de zomer zes proeftrainingen meedoen. Meer informatie is te vinden op www.jrc-ducks.nl.


SENIOREN

Uitslagen zondag 12 juli

Catch DS1 - Ducks DS1        10-0

Catch DS1 - Ducks DS1        7-2

Ducks H1 - Hazenkamp H3        16-7

Blue Lions Tilburg H3 - Ducks H2        7-1

Programma zondag 19 juli

PSV - Ducks H1        14.00


JEUGD

Uitslagen zaterdag 11 juli

Ducks AH1 - Boosters AH1        5-11

Ducks JS1 - Blue Birds JS1        12-9

Ducks JH1 - All In JH1        2-8


Rolstoeltennis

Stichting Rolstoeltennis Thadia houdt zondag 19 juli een dubbeltoernooi in Sint-Michielsgestel. Op de banen van tennisvereniging Thadia, strijden vanaf 10.00 uur rolstoeltennissers om de eer en de prijzen. De deelnemers komen uit Nederland en België.