KUNSTCAFÉ BIEDT MUZIKANTEN PODIUM

Kans voor gevorderde amateurs om op te treden

Gevorderde amateurmuzikanten die alleen of met een groepje klassiek, jazz, soul, chansons, blues of andere rustige muziek vertolken, mogen zich op zondagmiddagen tussen 14.30 en 17.00 uur uitleven in Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein 4. Ze krijgen de ruimte gratis ter beschikking, bij mooi weer is de muziek ook op het terras te horen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Toine van der Weerden via welkom@kunstcafecoupe.nl en een afspraak maken voor een optreden.

Komende zondag is er al in muziek voorzien, dan treedt Max van der Weerden vanaf 14.30 uur op. Hij speelt keyboard en gitaar en zingt rustige soul- en jazznummers van artiesten als Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Wonder en Michael Jackson. Iedereen kan binnenlopen om te luisteren en iets te drinken. Terras en café zijn die dag open vanaf 13.00 uur. Bij minder goed weer kunnen er ongeveer vijftien mensen binnen zitten. De entree is gratis, een vrijwillige financiële bijdrage wordt gewaardeerd.

FOTOGRAFIE

Niet alleen op het gebied van muziek is er bij Kunstcafé Coupé het nodige te doen, vanaf september geeft docent Wim Bannink er een basiscursus fotografie. De lessen zijn op woensdagavonden 2, 9, 16, 23 en 30 september van 20.00 tot 22.30 uur. Aan bod komen onder meer de bediening van de camera, de belangrijkste knoppen en de opslag van foto's. Verder komen sluitertijd en beweging, diafragma en ISO-waarde en scherpe foto's aan bod. Maar ook vragen als: wat is scherpte-diepte en bewegingsonscherpte en wat kun je ermee, passeren de revue. Deelname kost 149 euro inclusief cursusboek. Er mogen maximaal tien cursisten meedoen. Aanmelden kan via welkom@kunstcafecoupe.nl.


VVV-kantoor sinds gisteren weer open

Nu Nederland vakantie krijgt of heeft en mensen uitzwermen naar vakantie-adressen, is de VVV in Boxtel weer open.

Het kantoor aan de Markt opende gisteren zijn deuren. Voordat het zover was, hebben vrijwilligers het informatiecentrum gepoetst en de rekken gevuld met brochures. Bezoekers kunnen er van woensdag tot en met zaterdag terecht, onder meer voor cadeaubonnen en uiteraard informatie over bezienswaardigheden in Boxtel en omgeving. De VVV is op zoek naar vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen nadere informatie krijgen in het kantoor.


Voorlezen

Bibliotheek Babel houdt voorleesuurtjes op buitenlocaties. In Boxtel kunnen kinderen voor een mooi verhaal dinsdag 11 augustus vanaf 11.00 uur terecht op het terrein van Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad.




.