Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar


VAN DE MOOSDIJK START NIEUWE ZAAK AAN STATIONSSTRAAT

Lego Masters openen Boxtelse speelgoedwinkel

HENK VAN WEERT

Nadat begin vorig jaar Intertoys failliet ging en het filiaal aan de Croonpassage de deuren sloot, ontbeerde het centrum Boxtel het aanbod van kinderspeelgoed. Dinsdag 28 juli wordt in de leemte voorzien. Dan opent Van de Moosdijk Speelgoed aan de Stationsstraat. Lola Nouwens en Jan Pennings, de twee Boxtelaren die onlangs het tv-programma Lego Masters Benelux wonnen, verrichten de openingshandeling.

Op de bovenverdieping van het betreffende winkelpand brak in oktober vorig jaar brand uit. Nagelstudio Filomina moest op zoek naar vervangende winkelruimte en vond die een eindje verderop aan de Rechterstraat. ,,De huurder wilde niet terugkeren en dus ontstond er ruimte voor wat nieuws", vertelde eigenaar Mark van de Moosdijk gisteren. Hij was - net als de voorbije maanden - druk bezig met inrichting van zijn speelgoedwinkel.

Het idee daarvoor is eigenlijk pas tijdens de coronacrisis geboren. Van de Moosdijk is tevens uitbater van lunchroom Meneer van Dommelen, op een steenworp afstand nabij de Zwaanse Brug. Door Covid-19 moest hij zijn deuren sluiten en had hij volop tijd om over de herbestemming van zijn winkelpand na te denken. ,,Ik denk dat de verkoop van speelgoed voor Boxtel een gat in de markt is. Ondanks dat veel mensen ook online kopen." Via een veilinghuis kocht Van de Moosdijk winkelstellingen en hij ging in zee met een leverancier die hem adviseerde bij de samenstelling van zijn assortiment.

De inrichting van de zaak kostte wel wat kruim, erkent Van de Moosdijk. ,,Ik wilde eigenlijk begin juli al openen, maar het kassasysteem werkte nog niet optimaal en ook mijn digitale cadeaubonnen moesten nog geleverd worden. Inmiddels is alles bijna klaar. Vandaag wordt ook de airco nog geïnstalleerd. Als je een zaak opent, moet alles op en top zijn, vind ik."

NIEUWSGIERIGE BLIKKEN

Terwijl hij zijn verhaal doet, wordt regelmatig de winkeldeur opengeduwd. ,,Mensen zijn nieuwsgierig en ik nodig ze graag uit om alvast een kijkje te komen nemen. Ik hoop dat ze straks ook hier hun speeltjes en cadeautjes komen kopen."

Dat de winnaars van Lego Masters bereid zijn over een kleine twee weken de opening te verrichten, vind Van de Moosdijk tof. ,,Ik ben zelf ook altijd Legofan geweest. En eigenlijk nog steeds. Ik ga boven de winkel wonen en daar heb ik niet de ruimte om al mijn Legobouwsels uit te stallen. Diverse creaties heb ik de afgelopen weken af moeten breken. Met pijn in het hart. Maar ja, het kan nu eenmaal niet anders..."

VAN DOMMELEN BLIJFT

Aanvankelijk was Van de Moosdijk van plan om zijn lunchroom van de hand te doen, maar daar ziet hij uiteindelijk toch van af. Zelf kiest hij voor een plekje achter de toonbank van zijn speelgoedwinkel, de horecataken besteedt hij uit aan zijn medewerkers.


p Mark van de Moosdijk start een speelgoedwinkel aan de Stationsstraat. (Foto: Bas van den Biggelaar).


Vrouwengilde deelt cadeautjes uit aan leden

Het bestuur van Vrouwengilde Boxtel heeft zijn leden een zadeldek voor de fiets cadeau gedaan en een flesje zonnebrandcrème, met het logo van de vereniging. Dit vanwege alle activiteiten die niet doorgingen.

De vrouwen deelden de presentjes uit onder de noemer 'Bij regen of zonneschijn moet je bij Vrouwengilde Boxtel zijn'. Sinds half maart heeft de vereniging alle geplande activiteiten moeten staken. Er was onder meer een excursie gepland naar de Grebbeberg in Rhenen en het Depot in Wageningen. In september hoopt Vrouwengilde Boxtel zijn activiteiten weer op te kunnen starten.