De Liempdse Durpskwis gaat dit jaar gewoon door


De Liempdse Durpskwis gaat dit jaar zeker door. Dat meldt de organisatie. Wel verloopt het evenement op vrijdag 6 november enigszins anders dan voorgaande jaren.

De organisatoren hanteren namelijk de coronamaatregelen, die op dat moment nog kunnen gelden. Hoe de concrete invulling van de quiz gaat zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Inschrijven kan vanaf 1 september 00.00 uur. Nadere informatie en spelregels zijn te vinden op de Facebookpagina van de quiz.


Oggelvorsenpoel viert carnaval, hoe dan ook

Carnaval is geen evenement, het is een traditioneel jaarfeest, meldt voorzitter Eric van Roosmalen namens stichting De Oggelvorsen. ,,Het gaat daarom ook door, de vraag is alleen: hoe?"

Of de Oggelvorsen volgend jaar zij-aan-zij in dorpshuis de Es het zottenfeest kunnen vieren, is maar zeer de vraag, denkt Van Roosmalen: ,,Wij willen natuurlijk voorkomen dat het virus weer opleeft. Echt samen vieren, het ontmoetingsfeest zoals we dat kennen, zullen wij misschien een jaartje moeten vergeten. Ook het vieren van het elfde van de elfde-bal zal moeilijker worden."

IMPROVISATIE

Er breekt een tijd van improvisatie en creativiteit aan voor stichting De Oggelvorsen. ,,Maar juist daarin zijn wij in Esch sterk", geeft Van Roosmalen aan. Hij vervolgt: ,,We zijn met verschillende carnavalscommissies al enkele keren bij elkaar gekomen om na te denken over mogelijke scenario’s. We zijn aan het werk om kort op de bal te kunnen schakelen en pas zo laat mogelijk programma’s vast te stellen. Dit jaar hebben we op zondagochtend een Tornadobal voor zondagmiddag opgetuigd. Dit bewijst dat er veel mogelijk is. Voor de jeugd hebben we al concrete ideeën. Begin september verwachten we over de verschillende scenario's te kunnen beslissen."

Vrije kapvorm voor woningen Kerkweide-west

Zonder welstandscommissies zou iedereen naar hartenlust zijn woning mogen vormgeven. In de praktijk is die vrijheid er niet. Behalve in Kerkweide-West, als het aan het Boxtels college van burgemeester en wethouders ligt.

Het Liempdse bouwproject omvat achttien woningen en elf appartementen. B en W willen het binnengebied van dit plan welstandsvrij maken. Dit om te voorkomen dat kapvormen die vanuit energiezuinigheid het meest optimaal zijn, mogelijk niet zouden voldoen aan de eisen van welstand. Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat, komt het besluit ter inzage te liggen.