Linda Tuijt is adviseur duurzaamheid bij woonstichting Joost. Ze zoekt vrijwilligers die huurders wil coachen om hun woning energiezuiniger te maken. (Foto: Angeline Swinkels).
Linda Tuijt is adviseur duurzaamheid bij woonstichting Joost. Ze zoekt vrijwilligers die huurders wil coachen om hun woning energiezuiniger te maken. (Foto: Angeline Swinkels). Foto: Angeline Swinkels

Joost zoekt 'energieke' vrijwilligers

Woonstichting Joost maakt de komende periode zo'n vijfhonderd woningen per jaar energiezuiniger. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee en het wooncomfort van haar huurders. De corporatie zoekt vrijwilligers die voorlichting willen geven over duurzaam leven.

Linda Tuijt, adviseur duurzaamheid bij Joost, vertelt: ,,Woningen energiezuiniger maken, begint wat ons betreft bij isoleren en ventileren van de woning. Is dit in orde, dan plaatsen we bijvoorbeeld ook zonnepanelen. Daarnaast gaan we voor meer groen in de tuin en kiezen bij nieuwbouw en groot onderhoud steeds meer voor duurzame materialen. En we willen bewoners wegwijs maken in hoe zij eenvoudig en zonder grote investering energie kunnen besparen. Dit begint bij de keuzes die je zelf maakt."

Omdat er veel te vertellen en uit te leggen is over eenvoudige manieren om geld te besparen, zoekt Joost duurzaamheidscoaches. Dit zijn vrijwilligers die er plezier in hebben om huurders van de woonstichting te laten zien hoe zij met kleine aanpassingen in en om het huis veel winst kunnen behalen."

Belangstellenden kunnen contact opnemen via e-mail:
ikmaakhetverschil@wonenbijjoost.nl.