Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Twee verdachten opgepakt voor brand De La Salle

De politie heeft maandagochtend twee Boxtelse verdachten opgepakt voor de brandstichting bij jeugdzorginstelling De La Salle. Die vond plaats op vrijdag 3 april rond middernacht.

Het gaat om twee mannen van twintig en 48 jaar oud uit Boxtel. Het duo wacht het onderzoek verder af in de cel.

Het vuur verwoeste een gebouw op het terrein van de instelling. De politie had vrij snel door dat er waarschijnlijk sprake was van brandstichting.

Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant besteedde maandag 29 juni aandacht aan het misdrijf. Er werd gesproken over een groene aansteker die op het plaats delict was gevonden. Ook werden camerabeelden vrijgegeven die wellicht naar de dader konden leiden. Of de verdachten zijn opgepakt naar aanleiding van de uitzending, is onduidelijk.

De La Salle kreeg in korte tijd al diverse keren met brand te maken. Op de jeugdzorginstelling verblijven normaal gesproken zo’n 270 kinderen en jongeren van 6 tot 23 jaar met gedragsproblemen.


p Het dak van het pand waarin leerbedrijf Sterk in Werk is gevestigd op het terrein van De La Salle, werd compleet vernield door de brand van april. Ook sprongen alle ramen. (Foto: Peter de Koning).