Carla Renders (links) neemt het bedankje van wethouder Marusjka Lestrade en Karin van Ditmars van ContourdeTwern. ,,Ik vind het overweldigend
Carla Renders (links) neemt het bedankje van wethouder Marusjka Lestrade en Karin van Ditmars van ContourdeTwern. ,,Ik vind het overweldigend", aldus Renders. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

WAFELS VOOR VRIJWILLIGERS UIT HANDEN VAN DE WETHOUDER

'Bedankt voor je inzet tijdens corona'

RENS VAN DEN ELSEN

Als dank voor hun tomeloze inzet tot nu toe tijdens de coronacrisis, krijgen diverse vrijwilligers binnenkort een presentje van Boxtelse wethouder Marusjka Lestrade en welzijnsorganisatie ContourdeTwern: een stroopwafel. Carla Renders was woensdagmiddag de eerste aan wie de lekkernij werd uitgereikt.

Renders weet al een tijdje de bewoners van de Molenstraat met elkaar in verbinding te brengen. Ze zorgde ook in de lockdown-periode voor interactie tussen de bewoners middels onder meer een buurthulp, het uitdelen van paastakken en groenten uit de moestuin. ,,Je bent echt een voorbeeld en een inspiratie voor velen", prees de wethouder de inzet van de Boxtelse.

Naast een smakelijk presentje, krijgen vrijwilligers ook een persoonlijke kaart, waarin ze bedankt worden voor hun werk. Coördinator Karin van Ditmars van ContourdeTwern: ,,Veel vrijwilligers hebben zich in deze tijd ingezet voor anderen. Maar we hebben ook veel nieuwe aanmeldingen gehad. Iedereen die is opgestaan of die juist gedwongen niks voor een ander kon doen, willen we nu bedanken voor hun werk."

De komende weken worden de stroopwafels naar alle aangemelde vrijwilligers gestuurd. Dat kan per post zijn, maar ze zijn ook af te halen bij Sint-Ursula aan de Baroniestraat. Van Ditmars: ,,En wie we vergeten zijn kan zich melden bij ContourdeTwern."