Afbeelding
Foto: Ruud van Casteren

CDA kiest Vera Brouns als lijsttrekker voor verkiezingen


De leden van oppositiepartij CDA Boxtel hebben Vera Brouns gekozen als lijsttrekker voor de naderende herindelingsverkiezingen in november. Momenteel is de Boxtelse al fractievoorzitter van de christendemocraten in de gemeenteraad. Zij wordt daar geflankeerd door raadsleden Kübra Atalay en Roel de Los Hoyos, die ook plekken twee en drie bezetten op de kandidatenlijst.

Na haar studies Lerarenopleiding Biologie en HEAO bedrijfseconomie werkte Brouns jarenlang bij Unilever. Tegenwoordig is zij docent Biologie aan het Elde College in Sint-Michielsgestel. De lijsttrekker treedt in de voetsporen van Hélène van As, die tijdens de vorige verkiezingen deze rol innam. Brouns ontpopte zich destijds al als wethouderskandidaat, maar het CDA behoorde uiteindelijk niet tot de coalitie.

Overigens zit Brouns al ruim een jaar op de stoel van Van As, omdat die haar functie wegens privé-omstandigheden neerlegde. In dat opzicht verandert er niet veel in de top drie van de huidige CDA-fractie.

Brouns is verheugd met het lijsttrekkerschap: ,,Elke dag ben ik trots op Boxtel. Maar die mooie gemeenschap zullen we ook niet zomaar blijven", zegt ze. ,,In plaats van meer beloftes, doe ik een oproep: laten we samen problemen van inwoners en ondernemers aanpakken en oplossen; laten we met elkaar Boxtel weer financieel gezond en bewoonbaar maken; laten we zowel Jeugdzorg als Wmo eindelijk eens structureel aanpakken.”

ZEER TEVREDEN

Het bestuur en de leden van het CDA Boxtel zijn, gezien hoe de raadsfractie momenteel haar rol vervult in de gemeenteraad, tevreden met de benoeming van Brouns. ,,Met grote regelmaat pakt de fractie verbeterpunten op en brengt deze onder de aandacht van de gemeenteraad, wethouders en burgemeester", aldus voorzitter Han Swinkels.

Raadslid Kübra Atalay blijft de nummer twee op de kandidatenlijst, net als bij de vorige verkiezingen. Roel de Los Hoyos nam twee jaar geleden de vrijgekomen raadszetel van Van As over en ziet zichzelf terug op plek drie. Momenteel bezet de CDA-fractie drie zetels in de raad.

Steunfractieleden Gijs van der Heijden (plek 4) en Bernadette Hoogakker (plek 5) completeren de top vijf. De komende periode gaat de partij aan de slag om de volledige kandidatenlijst in te vullen. Die wordt in augustus bekend gemaakt.

p Van links naar rechts: lijsttrekker Vera Brouns, Roel de Los Hoyos en Kübra Atalay. Het drietal bezet momenteel ook alle zetels van CDA in de gemeenteraad. (Foto: Ruud van Casteren).