Dorpen Liempde en Lennisheuvel krijgen glasvezel


De inwoners van Liempde en Lennisheuvel kunnen binnenkort kiezen voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk. Delta Fiber Netwerk start deze week met de campagne om huishoudens over te halen voor het 'supersnelle internet' te kiezen.

Over een half jaar kan het glasvezelnetwerk al in de twee kernen van de gemeente Boxtel liggen. Maar dan moet wel minimaal 35 procent van de ruim tweeduizend huishoudens in Liempde en Lennisheuvel meedoen.

LOGISCHE STAP

Het buitengebied van Boxtel kreeg drie jaar geleden al een aansluiting. Toen koos bijna 70 procent van de inwoners voor het snelle internet. ,,Deze volgende stap is dan ook een logische”, aldus wethouder Herman van Wanrooij. ,,Ik ben blij dat de kleine kernen nu de kans krijgen om aan te sluiten bij het glasvezelnetwerk. Zo zijn ook zij voorbereid op de steeds digitaler wordende samenleving.”

De inwoners van de twee dorpen krijgen de komende periode per brief meer informatie. Daarnaast is er vanavond om 19.30 uur een digitale informatiebijeenkomst. Meer informatie hierover en de link is te vinden op www.gavoorglasvezel.nl.


Verdeling van de subsidies Esch na herindeling

Essche verenigingen en instellingen zitten al een tijdje met vragen over de subsidieverlening in de nieuwe gemeente Boxtel. Woensdag 2 september geeft deze gemeente samen met Haaren een informatiebijeenkomst in dorpshuis De Es.

Nu de herindeling van de gemeente Haaren steeds dichterbij komt, breekt ook de tijd van informatieverschaffing aan. In principe blijven alle huidige afspraken wat betreft subsidies voor verenigingen en organisaties ook de komende twee jaar van kracht. Daarna gaan de regels van de ontvangende gemeenten gelden. Dat geeft Boxtel en Esch de tijd om nieuwe afspraken te maken.

Hoe de huidige regelingen van Boxtel in elkaar steken, wordt tijdens de bijeenkomst duidelijk gemaakt. Ook in de andere dorpen van de gemeente Haaren wordt een dergelijk moment gepland. In Esch is dit dus op 2 september. Tijdens deze avond zijn bestuursleden van vrijwilligersorganisaties uitgenodigd, ook van degene die nu geen subsidie ontvangen. Er is tevens ruimte om vragen te stellen.

OPGEVEN

De bijeenkomst begint om 19.30 uur in De Es in Esch. Vanwege de coronaregels is aanmelden voor deze avond verplicht en kan er slechts een persoon per organisatie deelnemen. Opgeven is alleen mogelijk via e-mail: secretariaat@haaren.nl onder vermelding van 'informatieavond subsidies' en met naam, vrijwilligersorganisatie en de functietitel. Ook de locatie dient men op te geven. Na aanmelding ontvangt men een bevestiging.