Afbeelding
Foto: Jan Hermens

What's Up, Lynn, Xam & Tess?

De groepen acht van de Angelaschool staan op het punt hun vertrouwde basisschool te verlaten. Normaal gesproken zouden de leerlingen nu op kamp zijn geweest, maar dat gaat vanwege de coronamaatregelen niet door. Het team en de ouderraad hebben een alternatief programma bedacht vol activiteiten. Tess Scheepers (groep 8B), Lynn Rovers (8A) en Xam van Galen (8C) doen op de velden van voetbalclub ODC in park Molenwijk mee aan een ochtend vol sport en spel.

Hoe was het afgelopen schooljaar voor jullie? ,,Raar", vindt Xam. ,,Het was jammer dat we onze vrienden lang niet konden zien", vult Tess aan. Lynn ervoer een soort vakantie tussendoor. ,,De opdrachten waren best snel af en dan hield ik tijd over."

Wat vinden jullie van dit alternatieve kamp? Xam: ,,Leuk." Lynn: ,,Er hangt een echte kampsfeer, het is gezellig." Tess: ,,Maar we weten niet hoe het echte kamp geweest zou zijn. We doen nu elke dag iets anders. We zijn bij de Langspier geweest en vandaag dan bij ODC. En morgen komen Jan en Lola van Lego Masters naar school." ,,Woensdagmiddag krijgen de leerlingen een heus diner aangeboden door De Deugniet, de kinderen komen in galakostuum. Donderdagochtend vanaf negen uur zwaaien we de leerlingen van groep acht op een ludieke manier uit", vult onderwijzer Abel Adams aan.

Gaaf! Wat moeten jullie woensdagochtend zoal doen? ,,We krijgen opdrachten om iets te bouwen", weet Xam. ,,Ja, ze geven workshops", vult Tess aan. Xam: ,,En er komt een singer-songwriter die met ons liedjes gaat maken."

Er gaat na de vakantie veel veranderen, naar welke scholen gaan jullie? Lynn: ,,Naar het Jacob-Roelandslyceum." Xam: ,,Ik ga naar het Maurick College in Vught." ,,En ik naar het Baanderherencollege", zegt Tess. ,,Het lijkt me best moeilijk." Lynn: ,,Ik heb de klassen al gezien, er gaan ook een paar vrienden naar het JRL. En ik ga nieuwe vrienden maken." Xam: ,,Nu zijn we de oudsten van de school, straks de jongsten. Een nieuwe tijd in ons leven."

En weg zijn ze, het veld op om verder te spelen met hun vrienden. Nog even als leerling van de basisschool.


t Van links naar rechts: Lynn, Xam en Tess. (Foto: Jan Hermens).