Brechtje Smit van Ducks weet te voorkomen dat HWAC/Zuidvogels scoort.
Brechtje Smit van Ducks weet te voorkomen dat HWAC/Zuidvogels scoort. Foto: Hans Verberk

SOFT- EN HONKBALLERS STARTEN WEER MET OEFENWEDSTRIJDEN

Ploegen Ducks slaan de plank mis

Na veel trainen en hopen op betere tijden, stond zondag eindelijk de eerste wedstrijd van dit jaar op het programma voor de senioren van soft- en honkbalclub Ducks. De vrouwen wisten de vele trainingsuren nog niet om te zetten in winst: zij verloren van HCAW/Zuidvogels uit Bussum. Ook de mannen dolven het onderspit, tegen Royals.

Hoewel de competitie nog even op zich laat wachten, waren de spelers van Ducks Dames 1 allang blij dat er weer gesoftbald kon worden. Tijdens de oefenwedstrijden tegen HCAW/ Zuidvogels konden de vrouwen laten zien waarvoor zij al die tijd getraind hadden. Ook het publiek had er zin in.

EERSTE INNING

De eerste Boxtelse honkslag van 2020 werd meteen in de eerste inning al geslagen door Nadia Verbeten. Dit lukte de tegenstander niet, al wist die, in tegenstelling tot Ducks, wel te scoren. In de tweede beurt werd snel duidelijk dat HCAW/ Zuidvogels de afgelopen maanden ook niet stil heeft gezeten: het team maakte nog vier punten. Tijdens deze inning werd door de Boxtelse ploeg gescoord, dankzij een goede hit van pitcher Inge van Geel. In de derde en vierde inning sprokkelde het team uit Bussum er nog wat puntjes bij, wat Ducks minder goed lukte. De tussenstand was hierdoor 2-7. Tijdens de vijfde en laatste inning liep HCAW/ Zuidvogels nog verder uit, waardoor de eerste wedstrijd voor de Boxtelse vrouwen eindigde in een ruime Bussumse overwinning: 3-14.

Vol goede moed, motivatie en energie werd gestart aan de tweede wedstrijd. De Bussumse bezoekers scoorden meteen vier punten, maar Ducks wist ook een punt te maken. Pas in de vierde en vijfde inning toonden de Boxtelse vrouwen dat de trainingen van de afgelopen tijd niet voor niets waren geweest. De speelsters sloegen honkslag na honkslag en punt na punt werd gescoord. HCAW/ Zuidvogels kon Ducks aardig bijbenen, maar wist een Boxtelse voorsprong niet te voorkomen. De tussenstand was na de zesde inning 10-9 in het voordeel van de thuisploeg. Het bezoekende team had het duidelijk lastig tegen de Boxtelse vrouwen. Pas in de laatste inning wist HCAW/ Zuidvogels de voorsprong van Ducks om te buigen naar een overwinning: 10-13.

HEREN

Ook Ducks Heren 1 kwam door de versoepelde maatregelen zondag voor het eerst dit jaar in actie op officieel wedstrijdniveau. In Boxmeer waren de Royals de tegenstander. Dit team speelt dit jaar weer in de competitie bij Ducks. De Boxtelaren kwamen goed uit de startblokken en scoorden meteen twee punten in de eerste inning door honkslagen van Yannick Brechenmacher, Jeroen van Nes en Bram van der Horst.

Brechenmacher startte op de heuvel voor Ducks, maar had moeite om goed in de wedstrijd te komen. De plaatscheidsrechter had geen grote slagzone, waar Royals dankbaar gebruik van maakte. Goede hits van de thuisploeg plaagden de bezoekers, maar ook wat pech speelde hen parten: sterke windvlagen maakten het moeilijk om zacht geslagen ballen goed te kunnen verwerken. Wel werd de Boxmeerse ploeg betrapt op een aantal honkloopfouten.

Aan slag haperde de Boxtelse machine inmiddels door goede pitching van Royals en overbodige gretigheid. Ook vervangend werper Van Nes moest wat punten toestaan, waardoor de thuisploeg snel uitliep naar een grote voorsprong. In de slotfase kwamen de Boxtelaren met meer geduld in het slagperk nog terug tot acht punten, maar verloren de oefenwedstrijd alsnog met 14-8. Uiteindelijk waren de mannen tevreden met hun prestatie, aangezien het de eerste wedstrijd sinds lange tijd was en er weinig onnodige fouten gemaakt werden.


p Brechtje Smit van Ducks weet te voorkomen dat HWAC/Zuidvogels scoort. (Foto: Hans Verberk).


Uitslagen zaterdag 4 juli

JEUGD

GHSV PH1 - Ducks PH1        16-1

Parkstad Lions JH1 - Ducks JH1        10-3

Uitslagen zondag 5 juni

JEUGD

Blue Lions Tilburg JS1 - Ducks JS1        18-9

SENIOREN
Ducks DS1 - HCAW/Zuidvogels DS1        3-14

Ducks DS1 - HCAW/Zuidvogels DS1        10-13

Royals H1 - Ducks H1        14-8


Programma zaterdag 11 juli

JEUGD

Ducks PH1 - Nuenen PH2        10.00

Ducks AH1 - Boosters AH1        11.00
Ducks JS1 - Blue Birds JS1        12.30
Ducks JH1 - All In JH1        14.00

Programma zondag 12 juli

SENIOREN

Catch DS1 - Ducks DS1        14.30

Catch DS1 - Ducks DS1        16.40

Blue Lions Tilburg H3 - Ducks H2        10.00