... MAX VAN DER WEERDEN ... 
(Foto: Kunstcafé Coupé)
... MAX VAN DER WEERDEN ... (Foto: Kunstcafé Coupé) Foto:

JAZZ, KLASSIEK, KUNST EN FOTOGRAFIE

Leven in de brouwerij bij Kunstcafé Coupé

Ook bij Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein is weer van alles te beleven. Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden, starten de uitbaters verschillende activiteiten weer op. Zo zijn er in de creatieve kroeg live optredens, is er een tentoonstelling en een workshop.

Twee pianisten spelen op 12 juli tijdens 'Zalige Zondag Klassiek' van 14.30 tot 17.00 uur. De muzikanten wisselen elkaar af en iedereen mag gewoon binnen komen lopen. Ook op het terras is de muziek te beluisteren. Wanneer het minder goed weer is, mogen er maximaal vijftien personen binnen. De entree is gratis, maar een bijdrage wordt gewaardeerd.

JAZZ

De week erna, op zondag 19 juli, ligt de focus van de muzikale middag op de muziekstijlen jazz, soul en pop. Dan komt Max van der Weerden tussen 14.30 en 17.00 uur zijn muziek ten gehore brengen. Hij zingt en speelt op gitaar en keyboard nummers van onder andere Marvin Gaye, Aretha Franklin en Stevie Wonder. Ook tijdens deze activiteit is er open inloop en is de entree gratis. Ook nu wordt een gift gewaardeerd.

COR VAN GEFFEN

Daarnaast is er een expositie te zien in het Kunstcafé. Er hangen in het etablissement namelijk tien originele illustraties uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw uit de collectie van pantomimelegende Cor van Geffen. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingstijden: elke zondag tussen 13.00 en 19.00 uur. Wie op een ander moment wil komen kijken, kan e-mailen naar welkom@kunstcafecoupe.nl. De toegang is gratis.

FOTOGRAFIE

In september start er een basisworkshop fotografie onder leiding van Wim Bannink. Op de woensdagavonden 2, 9, 16, 23 en 30 september tussen 20.00 en 22.30 uur leert de ervaren docent deelnemers de fijne kneepjes van het vak. Aan bod komen onder meer: de bediening van de camera, de belangrijkste knoppen, de opslag van foto's en verder sluitertijd en beweging, diafragma en ISO-waarde en scherpe foto's. Door opdrachten te maken die samen worden besproken, leert de beginnende fotograaf.

De cursus kost 149 euro inclusief cursusboek. Er kunnen maximaal tien mensen meedoen. Aanmelden kan via welkom@kunstcafecoupe.nl.. In deze e-mail moet het aantal personen vermeld staan en of deze mensen uit hetzelfde huishouden komen.


t Muzikant Max van der Weerden speelt op 19 juli live jazzy covers in Kunstcafé Coupé aan het Stationsplein. (Foto: eigen collectie).