Het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek staat zaterdag 30 mei centraal tijdens de jubileumviering van de Stichting Kerkconcerten Boxtel. (Foto: Piet Rood).
Het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek staat zaterdag 30 mei centraal tijdens de jubileumviering van de Stichting Kerkconcerten Boxtel. (Foto: Piet Rood). Foto: Piet Rood

Kerkconcerten gaan weer van start in Sint-Petrusbasiliek

Net als vele andere activiteiten, starten ook de concerten weer in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek, zo meldt het bestuur van stichting Kerkconcerten Boxtel. Organist Niels de Klerk en saxofonist Bruno Alonso beginnen komende zaterdag 11 juli om 14.00 uur de reeks. De entree is gratis.

De Klerk bespeelt zowel het koor- als het Smitsorgel. Op het programma staat onder andere muziek van Johann Sebastian Bach, Camille Saint-Saƫns, en Josef Rheinberger. Ook worden er nog stukken van Mozart en Guilmant vertolkt.

De organist en de saxofonist brengen meerdere werken samen ten gehore, zoals Wachet auf, ruft uns die Stimme van Bach en het Abendlied van Rheinberger. Daarnaast soleert De Klerk enkele malen.

Stichting Kerkconcerten Boxtel houdt zich aan de regelgeving van de overheid met betrekking tot het coronavirus. Om die reden moeten concertbezoekers vooraf een plaats reserveren. Dit kunnen zij doen door hun naam en telefoonnummer te mailen naar info@stichtingkerkconcertenboxtel.nl, te bellen naar Bert Schoondermark via telefoonnummer 06-27 62 74 04 of Hans van der Haagen 06-13 33 49 71. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 10 juli, 19.00 uur.



p Het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek gaat zaterdag 11 juli in duet met een saxofoon. (Foto: Piet Rood).