Er staan tijdelijk geen auto's, maar terrasstoelen op de Boxtelse Markt. De gemeente overweegt dit permanent zo te houden. (Foto: Peter de Koning).
Er staan tijdelijk geen auto's, maar terrasstoelen op de Boxtelse Markt. De gemeente overweegt dit permanent zo te houden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

POSITIEVE REACTIES OP PLEIN ZONDER AUTO'S

Gemeente Boxtel overweegt permanent autovrije Markt

Een autovrije Markt: raadsfractie Combinatie95 ziet dat niet alleen tijdens de coronacrisis wel zitten, maar vindt het een goede blijvende oplossing. Burgemeester en wethouders zeggen deze mogelijkheid te verkennen.

Er staan tijdelijk in het weekend geen auto's geparkeerd op de Boxtelse Markt: om de horecaondernemers aan het dorpsplein meer ruimte te gunnen, weert de gemeente de voertuigen tijdelijk. Er komen voornamelijk positieve reacties op deze tijdelijke herinrichting, melden het college van B en W en raadsfractie Combinatie95. Zij vinden allebei dat een autovrije Markt bijdraagt aan een veilig en overzichtelijk dorpshart.

Na de zomer vindt er een evaluatie plaats van de Boxtelse Markt, geven de bestuurders aan. Hierin worden veiligheid en parkeergelegenheid meegenomen. In principe is er voldoende parkeerruimte op andere plekken in het centrum volgens burgemeester en wethouders, Vandaar dat zij de mogelijkheid om de Markt permanent autovrij te maken, onderzoeken. Ook een Markt zonder verkeer tijdens het terrasseizoen, is een optie.

Raadsfractie Combinatie95 pleitte er eerder al voor de kroegbazen te ondersteunen door hun terrassen meer ruimte te geven en de Markt autovrij te maken. Ze complimenteert het college van B en W dus ook voor 'een sterk staaltje samenwerkend Boxtel'.