Tijdens de vorige edities stroomde het centrum van Liempde vol met enthousiaste deelnemers aan het toernooi. Zo deed vorig jaar het maximale aantal van honderdzestig mensen mee. (Foto: Ruud van Nooijen).
Tijdens de vorige edities stroomde het centrum van Liempde vol met enthousiaste deelnemers aan het toernooi. Zo deed vorig jaar het maximale aantal van honderdzestig mensen mee. (Foto: Ruud van Nooijen). Foto: Ruud van Nooijen

OPEN KAMPIOENSCHAP OP 6 SEPTEMBER

Liempds boules-toernooi gaat waarschijnlijk door

De organisatie van de Open Liempdsen Herd Jeu de Boules Kampioenschappen is van plan het evenement op zondag 6 september te houden. Door de huidige versoepelingen van de coronamaatregelen denken de initiatiefnemers van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) dat dit veilig en verantwoord kan. Het definitieve besluit is nog niet genomen, maar inschrijven is wel al mogelijk.

Met de sinds 1 juli minder strenge coronarestricties in het achterhoofd, denken de organisatoren dat het mogelijk moet zijn om een buitentoernooi op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden. Zij werken de invulling van het evenement de komende weken verder uit.

ARENA

Na twee succesvolle edities worden dit jaar dan voor de derde keer de Open Liempdsen Herd Jeu de Boules Kampioenschappen georganiseerd. Het toernooi is op zondag 6 september tussen 10.00 en 17.00 uur. De dorpskern van Liempde wordt omgebouwd tot een ware jeu-de-boulesarena. Maximaal tachtig teams, bestaande uit twee personen, strijden via een poulesysteem om de wisseltrofee, maar er zijn ook prijzen voor de drie beste duo’s.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven voor het dorpstoernooi. Er wordt gespeeld in teams van twee personen. Inschrijven kan als duo of als individu. Uit de individuele aanmeldingen vormt de organisatie duo’s.

DEFINITIEF

Deelnemers moeten minimaal twaalf jaar zijn. Meedoen kost tien euro per persoon, inclusief lunch. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar adres: info@sppill.nl met vermelding van naam en de naam van een eventuele teamgenoot. Begin augustus weet de werkgroep of het toernooi definitief door kan gaan. Alle mensen die zich hebben ingeschreven ontvangen persoonlijk bericht hierover.



p Tijdens de vorige edities stroomde het centrum van Liempde vol met enthousiaste deelnemers aan het toernooi. Zo deed vorig jaar het maximale aantal van honderdzestig mensen mee. (Foto: Ruud van Nooijen).


DEEG RIJST WEER BIJ D'N LIEMPDSEN HERD

Bakkers bakken ze bruin op broodbakdag

De bakkers van het Liempse (hobby)bakkersgilde verzorgen zondag 12 juli weer een broodbakdag in het authentieke bakhuisje op het achtererf van bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde.

In de houtgestookte oven in Liempde wordt op authentieke wijze brood gebakken, met ‘een smaak als vanouds’. De broden zijn te koop tijdens de broodbakdagen en kosten drie euro per stuk zolang de voorraad strekt.

In D’n Liempdsen Herd zijn diverse coronamaatregelen getroffen. In het bakhuisje mogen maximaal twee bezoekers tegelijk het bakproces bezichtigen.

Rond 12.30 uur komen de eerste broden uit de oven, gevolgd door een tweede ronde om 14.00 uur. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand; ook in de komende vakantieperiode.

ZELF AAN DE SLAG

Het is ook mogelijk om met een groep van vier tot zes personen zelf brood te bakken. Hiervoor is het arrangement ‘We bakken ze bruin’ te boeken. Onder leiding van een van de bakkers gaan deelnemers aan de slag. Als de broden in de oven liggen, krijgt de groep een rondleiding door D’n Liempdsen Herd. Meer informatie staat op www.liempdsenherd.nl.