Afbeelding
Foto: Jules Hameleers

TEGELS VERZAKKEN DOOR ZWARE REGEN

Tractor en graafmachine bij terras restaurant De Rechter

JULES HAMELEERS

Wie vorige week langs restaurant De Rechter kwam, zal wellicht wat verbaasd hebben opgekeken. Het etablissement werd namelijk aan het zicht onttrokken door een grote tractor met aanhanger en een graafmachine. Bouwvakkers betegelden het terras opnieuw, omdat dit was verzakt door de zware regenval van een paar weken geleden.

Grote plantenbakken sieren het terras van het restaurant aan de Rechterstraat. Door de hevige buien was onder de bak een gat ontstaan. Door al het water waren namelijk de tegels ingezakt. Ook bij de ingang naar het terras, de 'oprit' door de poort, waren verschillende tegels scheefgezakt.

BOUWVAKKERS

Bouwvakkers zijn eind vorige week een aantal dagen bezig geweest met het opnieuw betegelen van het terras en de oprit. Daarvoor gebruikten ze onder andere een graafmachine en verzamelden ze al het zand in een aanhangwagen achter een grote trekker.

Hoe regen de tegels zo kon laten verzakken, is nog niet duidelijk. Eerder is er al gewerkt aan de riolering op het terras van De Rechter. Met een defect aan de pijpen zou het te maken kunnen hebben; hier doen de uitbaters nog onderzoek naar. (Foto: Jules Hameleers).