Livestream van Fenne & Band in Podium Boxtel


Podium Boxtel beleeft heden, donderdag 9 juli, een bijzondere primeur. Voor het eerst in de veertienjarige geschiedenis van de theaterzaal aan de Burgakker wordt een livestream uitgezonden. Zangeres Fenne van Wuijtswinkel treedt met haar band voor het voetlicht. Later volgen nog drie concerten die gratis via het YouTube-kanaal van Podium Boxtel te volgen zijn.

Fenne treedt op met de muzikanten waarmee ze tweemaal eerder op de bühne van Podium Boxtel stond. Toen was er wél publiek aanwezig, nu moet de Boxtelse het doen zonder het applaus van een uitverkochte zaal. Voor de camera’s van de Boxtelse filmmaker Peter Hacken vertolkt de zangeres met gitarist Roeland Heesbeen, toetsenist Diana Huismans, drummer Chris Grefkens en bassist Tony Maes de mooiste nummers uit haar programma’s ‘Songbird’ en ‘American Tunes’.

AMERICAN TUNES

Tijdens ‘Songbird’ zong Fenne een reeks liedjes van de Amerikaanse singer-songwriter Eva Cassidy. Tijdens de show ‘American Tunes’ passeerden soul-, jazz- en bluesnummers van bekende en minder bekende muzikanten uit de Verenigde Staten de revue.

ALTERNATIEF

Met een serie van vier livestreamconcerten wil het bestuur van Podium Boxtel haar publiek in de ‘theaterloze’ zomermaanden een cultureel alternatief bieden. Sinds de uitbraak van het coronavirus konden in de theaterzaal geen voorstellingen meer gehouden worden. Zaterdag 5 september start het nieuwe seizoen met in de periode september-december veertien voorstellingen, waaronder muziek, cabaret en film. Vorige week ging de kaartverkoop van start.

Na het optreden van Fenne volgen nog livestream optredens van de band REMember Buffalo (23 juli), singer-songwriter Pim Lavaleije (6 augustus) en de band DI-Project (20 augustus). Ook deze zijn te zien op het YouTube-kanaal van Podium Boxtel. Alle voorstellingen beginnen om 20.15 uur.


HobbyCentrum start opnieuw met cursussen

HobbyCentrum Boxtel (HCB) heeft sinds maandag de deuren weer geopend van de locatie aan de Baroniestraat. Enkele cursussen zijn al gestart, met inachtneming van alle maatregelen.

Het bestuur van HCB heeft een protocol opgesteld, dat is terug te vinden op de website (www.hobbycentrumboxtel.nl). Niet alle activiteiten beginnen maandag meteen, sommige starten pas na de zomervakantie.

ACTIVITEITEN

Er zijn al enkele activiteiten van start gegaan: zo kon er vandaag gewerkt worden met glas in lood en hout net als aquarelleren en werken met textiel. Morgen, vrijdag 10 juli, beginnen de lessen waarbij deelnemers leren tekenen en schilderen en wordt er geschaakt. Daarnaast staat maandag 13 juli schilderen op de agenda en donderdag 16 juli wandelen. Ook de pc-inloop van Seniorweb gaat weer van start, deze wordt iedere dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel gehouden.


Lokale auteurs lezen voor op landgoed Velder

Wandelen over het fraaie landgoed Velder en ondertussen luisteren naar lokale auteurs die voorlezen uit eigen werk: dat kan zaterdagavond 18 juli. Na aanmelding ontvangen bezoekers verdere praktische informatie, zoals tijden.

Tim van Esch, Ramon Guerrero, Adriaen Willemsz, André Verhagen en Trudy van Rooij schrijven magisch-realistische verhalen. In groepjes wandelen belangstellenden een afwisselende route over landgoed Velder in Liempde van ongeveer vijf kilometer langs de schrijvers.

GRATIS

Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht, vanwege de coronamaatregelen. Dat kan door een e-mail te sturen naar Trudy van Rooij: info@trudyvanrooij.nl.