MS Fonds op zoek naar Boxtelse collectanten

Het Nationaal MS Fonds is op zoek naar collectanten in de gemeente Boxtel. Van maandag 16 tot en met zaterdag 21 november vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte plaats van de organisatie die middelen inzamelt voor de strijd tegen multiple sclerose (MS).

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat de laag om de zenuwen beschadigd raakt, komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door. Hierdoor treden verlammings- en uitvalsverschijnselen op. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. Er is geen genezing mogelijk.

Collecteren kost zo'n twee uur per vrijwilliger. Wie meer informatie wil of zich wil aanmelden, kan gaan naar de website: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren.


Niet jagen op beren, maar op eendjes in Boxtel

De berenjacht die in het voorjaar plaatsvond, bleek door heel Nederland populair. De speurtocht, waarbij kinderen zochten naar knuffels voor de ramen van inwoners, krijgt een Boxtels vervolg: met eendjes.

Het idee komt uit de koker van de welzijnsinstellingen ContourdeTwern en Brede Scholen Boxtel (BSB). Kinderen kunnen in Sint-Ursula aan de Baroniestraat een eendenpakketje ophalen. Hierin zit stoepkrijt, een eendensjabloon en uitleg over het spel. Deelnemers kiezen een plek in het dorp waarvan ze vinden dat anderen die locatie moeten zien. Met behulp van het eendensjabloon maken zij een route ernaartoe. Bedenkers kunnen foto's maken van hun route en die op Facebook en Instagram posten onder vermelding van #jebentnietinjeeendje.

Wie mee wil doen, kan tot en met 20 juli elke maandag van 09.00 tot 13.00 uur een pakketje ophalen bij ContourdeTwern in Sint-Ursula aan de Baroniestraat 12. Donderdagochtend 16 juli kunnen de spullen ook worden opgehaald.