Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BURGEMEESTER BRENGT ALSNOG BEZOEKJE AAN GEDECOREERDEN

Verlate lintjesregen trekt over Boxtel

JULES HAMELEERS

De jaarlijkse lintjesregen vindt normaal gesproken plaats rond Koningsdag. Maar vanwege het coronavirus konden de koninklijke onderscheiding niet worden opgespeld. Burgemeester Ronald van Meygaarden van de gemeente Boxtel verraste toen zes inwoners telefonisch. Vrijdag maakte de burgemeester alsnog zijn rondgang langs de gedecoreerden, om hen de zes lintjes in levenden lijve te overhandigen.

Twee van die onderscheidingen werden op dezelfde locatie uitgereikt, namelijk in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Gerard Buiks en Christ van Eekelen, leden van Heemkunde Boxtel, werden beide genomineerd voor een lintje. ,,Wat leuk is aan deze gekke situatie, is dat ik mensen echt kan verrassen", sprak Van Meygaarden. ,,Als mensen normaal eind april met een smoes naar het gemeentehuis worden gelokt, weten ze wel dat ze een lintje krijgen. Omdat zo'n ceremonie niet mogelijk was, waren mensen nu echt overrompelt."

DOCHTER

Omdat de burgemeester de anderhalvemeterregel in acht moest nemen, ontstond er een wat apart tafereel. Van Meygaarden droeg het lintje over aan de dochter van Buiks. Die de decoratie vervolgens bij haar glunderende vader opspeldde.

Ook Van Eekelen, die tot voor kort ook jarenlang actief is geweest bij de Heilig Bloedstichting, ontving de koninklijke onderscheiding ook van een dierbare: zijn vrouw gaf hem het ereteken waarmee hij zich lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen.

RIDDER

Verder kregen ook de Boxtelse Sevim Atalay en Nico van de Wiel en Frank van de Schans uit Liempde hun langverwachte lintje. Atalay is al jarenlang vrijwilliger bij verschillende organisaties, zoals de Turkse moskee Mevlana, waar zij onder meer als tolk fungeert. Van de Wiel zette zich onder andere negen jaar lang in als bestuurder van basisschool De Oversteek. Van de Schans bekleedde diverse bestuursfuncties bij fanfare Concordia in Liempde en bij het CDA.

Daarnaast kreeg Paul van Alphen, die zich al lange tijd uitvoerig inzet voor de lokale cultuursector, zijn onderscheiding. Hij mag zich voortaan ridder noemen in de Orde van Oranje-Nassau.


pp Christ van Eekelen, kersvers lid in de Orde van Oranje-Nassau, ontvangt de bijbehorende documenten van burgemeester Ronald van Meygaarden. Ook Gerard Buiks kreeg zijn lintje vrijdag opgespeld in grand café Rembrandt. (Foto: Albert Stolwijk).

Burgemeester Ronald van Meygaarden draagt het koninklijke lintje over aan Ger van Alphen. Zij speldde het op de borst van haar man Paul, waarmee hij het ereteken voor zijn titel ridder in de Orde van Oranje-Nassau ontving. (Foto: Piet van Oers).