Diana van den Borne viert heropening van Mr en Mrs Filipe onder de naam 'Diaan' met bubbels. (Foto: Pål Jansen).
Diana van den Borne viert heropening van Mr en Mrs Filipe onder de naam 'Diaan' met bubbels. (Foto: Pål Jansen). Foto: Pål Jansen

MR. & MRS. FILIPE BEZIG MET OMSCHAKELING

'Diaan' houdt het ook minstens zo persoonlijk

PÅL JANSEN

De kledingwinkel Mr. & Mrs. Filipe gaat na de zomervakantie door het leven als 'Diaan', in dezelfde stijl als de zaak aan de Markt ooit begon. Nu de herenmode uit de onderneming verdwijnt, is het aan Diana van den Borne om het vrouwenassortiment flink uit te breiden. ,,Zo gaan we onze schoenencollectie fors uitbouwen", vertelt ze enthousiast.

Negen jaar geleden begon Filipe van den Borne zijn winkel aan de Markt. De zaak droeg de voornaam van de ondernemer: Filipe. ,,Bij ons draait alles om persoonlijk contact, dat zit in het dna. Daarom heb ik ook altijd zelf in de winkel gestaan."

Pas later, toen Diana in 2015 instapte en ook vrouwenmode werd verkocht, ging de kledingzaak Mr. & Mrs. Filipe heten, een knipoog naar de film Mr. & Mrs. Smith uit 2005 met Brad Pitt en Angelina Jolie in de hoofdrollen. Maar nu de herenmode verdwijnt en Diana de winkel zal runnen, is het tijd om ook de raamversiering hierop aan te passen. ,,Zo is de cirkel weer rond. Eerst was het Filipe, toen wij samen en nu hoort het bij mij. Dus vandaar 'Diaan'", vertelt Diana.

In plaats van Filipe, zal binnenkort Diana dagelijks te zien zijn. ,,Dat is wel spannend, maar ik heb er ontzettend zin in. Voorheen trad ik meer op op de achtergrond. Ook werkte ik veel zaken af vanuit huis: administratie, inkoop, sociale media. Dat zal ik nu ook blijven doen, maar dan hier aan de Markt. Mijn bureau komt ook midden in de winkel te staan", grijnst ze. ,,We blijven dus gewoon doen waar we goed in zijn: een persoonlijke benadering."

HERENMODE WEG

Intussen verdwijnen de laatste herenkledingstukken uit de schappen van de modezaak aan de Markt. De rechterzijde van de winkel krijgt een steeds leger aanzien, maar zodra alle herenmode is verdwenen, zullen die rekken snel weer gevuld zijn. ,,De schoenencollectie gaan we flink uitbouwen", wijst Diana naar een van de wanden. ,,Die komt helemaal vol te staan met damesschoenen. Ook wordt er een en ander opgefrist en krijgt het geheel een iets vrouwelijkere touch. Dames krijgen hier flink wat extra mogelijkheden om te shoppen." Naar verwachting zal de omschakeling op 25 augustus compleet zijn en heropent Mr. & Mrs. Filipe als 'Diaan'.