ZAALCAPACITEIT VERKLEIND VANWEGE VIRUSMAATREGELEN

Corona heeft impact op Podium Boxtel

‘Gezellig uit in de buurt’. Dat is ook komend theaterseizoen 2020-2021 het motto van Podium Boxtel. En ondanks een reeks coronamaatregelen die het bestuur van de theaterzaal aan de Burgakker heeft genomen, zal het gezellig worden. Alle voorstellingen worden vanwege de anderhalvemetermaatregel opgevoerd in een zaal waarvan de capaciteit is verkleind.

Het verkleinen van de zaalcapaciteit is één van de maatregelen die in Podium Boxtel van kracht is. ,,Maar wel een hele belangrijke”, zegt voorzitter Paul van Alphen. ,,We hebben een architect gevraagd een berekening te maken en die maakt duidelijk dat we per voorstelling 84 bezoekers mogen verwelkomen. Om die reden treden enkele artiesten tweemaal op, zoals Tim Knol, Rob Scheepers en de Boxtelse singer-songwriter Patrick Hendriks.”

Een andere coronamaatregel is dat aan de zaal geen toegangskaarten verkocht worden. Tickets zijn uitsluitend online te koop via www.podiumboxtel.nl, bij de verkooppunten Hebbes en Marimba kunnen voorlopig nog geen kaarten gekocht worden. ,,Dankzij deze maatregel weten we vooraf exact hoeveel mensen we kunnen verwachten. Het is daarom belangrijk dat kaarten vooraf online gereserveerd worden, ook voor de gratis toegankelijke Culturale”, zegt Van Alphen.

LOOPROUTE

Theaterliefhebbers die Podium Boxtel dit najaar bezoeken, zullen merken dat voorafgaand aan de voorstelling tal van voorschriften gelden. Bij binnenkomst krijgt iedereen enkele gezondheidsvragen voorgeschoteld en kan men de handen desinfecteren. De garderobe is gesloten; de jas kan men onder de stoel in de zaal leggen. Voorafgaand aan de voorstelling kan gebruik gemaakt worden van het toilet, tijdens en na de show is dit niet toegestaan.

Met pijlen en borden wordt in de foyer van Podium Boxtel een looproute uitgestippeld, die bezoekers van de voordeur naar de bar leidt. Daar kan (uitsluitend contactloos) een drankje gekocht worden dat men vervolgens meeneemt naar de zaal. Daar worden de theaterliefhebbers op volgorde van binnenkomst naar hun zitplaats begeleid door locatiemanagers Femke Lagerweij en Daatje van Alphen. Het is niet mogelijk om zelf een plaats te kiezen.

SETJES VAN TWEE

In de theaterzaal staan stoelen in tweetallen naast elkaar. Alle setjes staan op minimaal anderhalve meter van elkaar, zodat gepaste afstand kan worden gehouden. Het is niet toegestaan om stoelen voor, tijdens of na de voorstelling te verplaatsen. Om onnodig ‘verkeer’ te voorkomen, vinden alle voorstellingen plaats zonder pauze. Het welbekende pauzedrankje is tijdelijk niet van toepassing. Ook na afloop blijft de bar in de foyer dicht.

Aan het einde van de voorstelling wordt het publiek gevraagd de zaal rustig te verlaten. Ook hier wordt men begeleid door beide locatiemanagers. Iedereen vertrekt via een andere route en door een andere deur dan bij binnenkomst. Indien een artiest twee voorstellingen verzorgt, worden zowel de foyer als de zaal tussendoor gereinigd en ontsmet.

Voorzitter Van Alphen verwacht dat theaterliefhebbers ondanks alle coronamaatregelen de weg naar Podium Boxtel weten te vinden. ,,We doen er alles aan om het theaterbezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bovendien hebben we in de eerste helft van het seizoen 2020-2021 een heel aantrekkelijk en gevarieerd programma. Ik denk dat heel veel mensen snakken naar een avondje uit. Bij Podium Boxtel kan dat. Gezellig uit in de buurt.”

MEER WETEN?

Meer weten over de coronamaatregelen in Podium Boxtel? Stuur een e-mail naar info@podiumboxtel.nl. Wie een kaartje koopt voor een voorstelling, ontvangt kort voor de voorstelling een servicemail waarin alle bijzonderheden en aandachtspunten staan opgesomd.