BALANS LUISTERT NAAR BOXTELAREN

Bezoekers spreekuur klagen over verloedering Boxtel

Politieke partij Balans is vrijdag, na een pauze van enkele maanden, weer gestart met zijn periodieke spreekuur. Deze editie vond plaats bij lunchroom Meneer van Dommelen bij de Zwaanse Brug. Tijdens deze bijeenkomsten gaan de fractieleden in gesprek met Boxtelaren over hun dorp.

De aanwezigen bespreken veel verschillende onderwerpen. Zo kwam er spontaan een Boxtelaar binnenlopen die eigenlijk niet naar het spreekuur zou komen, maar zich zo ergerde aan het presentatievlak van de nieuwe stenen van de Rechterstraat op het pleintje voor de Bruna, dat hij zijn mening kwam ventileren. Hij vroeg zich af waarom er aan dit soort dingen geld uitgegeven wordt als het financieel slecht gaat met Boxtel. ,,En waarom gaan projecten die geld kosten en nu niet nodig zijn, toch door?", sprak de man zijn irritatie uit.

Balans sprak ook met zorgprofessionals uit Boxtel die zich afvragen waarom zij niet betrokken worden bij het beleid rondom jeugdzorg Zij hebben veel ervaring, maar de gemeente lijkt niet open te staan voor hun ideeën. Ook denken de zorgmedewerkers dat de jeugdzorg beter en goedkoper kan.

BERMEN EN WEGEN

Tot slot klaagden bezoekers over het gebrekkige beheer van bermen, straten en trottoirs. Boxtel lijkt steeds meer te verloederen, vonden de aanwezigen.

De conclusie van geïnteresseerden van het Balans-spreekuur, was dat er aan de foute dingen geld wordt uitgegeven. Ook vonden de aanwezige Boxtelaren dat er meer aandacht mocht komen voor de visie van professionals op beleid. Tot slot gaven bezoekers aan dat zij wel blij zijn dat de horeca nu weer is geopend, waardoor er ook meer levendigheid in het centrum ontstaat.

Het volgende spreekuur van Balans is in Lennisheuvel op vrijdag 18 september.