Afbeelding
Foto: Eigen collectie

ESSCHE WIL IEDEREEN ZICHZELF LATEN ZIJN

Merel Bormans komt met een eigen kledinglijn

RENS VAN DEN ELSEN

Al een paar jaar lagen het logo en de naam klaar voor gebruik. Maar haar examens, het missen van de juiste contacten en een voetbalcarrière bij FC Eindhoven en Standard Luik vertraagden de boel. Nu is Merel Bormans uit Esch alsnog gestart met haar eigen kledinglijn: More Identity. Het verhaal achter haar merk past helemaal in de huidige tijd.

,,Nu de Black Lives Matter-protesten opleven en er nog steeds geweld is tegen homo's, wil ik met mijn kleding ook een statement maken: iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Hoe meer verschillende identiteiten er op de wereld zijn, hoe beter", legt Bormans uit.

Maar buiten de maatschappelijke boodschap, is de kleding ook dier- en milieuvriendelijk gemaakt. ,,Ik vind het belangrijk dat kleding op een duurzame manier wordt geproduceerd en van goede kwaliteit is. Dat is nu uitstekend gelukt volgens mij", geeft de Essche voetbalster aan.

UITBREIDEN

Vooralsnog zijn er alleen hoodies (truien met capuchon) te koop, maar Merel wil de lijn graag verder uitbreiden: ,,Er komen ook nog T-shirts, maar die moeten wel volledig aan mijn idee voldoen. Als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet het ook op die manier. Ik verkoop niets waar ik niet voor de volle 100 procent achter sta", vertelt Merel lachend.

De webwinkel van de Essche staat online en is te vinden via www.moreidentity.nl.


q Merel Bormans tijdens de fotosessie voor haar kledingmerk in de spoorwegtunnel van het voormalige Duits Lijntje onder de A2. (Foto: eigen collectie).