De Waag wordt een Aziatisch restaurant

Henk van Weert

Een maand eerder dan aanvankelijk gepland, sloot restaurant De Waag aan de Boxtelse Markt de deuren. Het afgelopen weekend ontvingen chef-kok Jurgen en en gastvrouw Elise Bosmans voor het laatst klanten in het bedrijf waar zij al zestien jaar de scepter zwaaien. De horecazaak is overgenomen door een koppel dat er een Aziatisch restaurant van wil maken en het interieur flink gaat verbouwen.

In september start het echtpaar Bosmans aan de Kerkstraat in Haaren op kleinere schaal met een nieuwe bedrijf. Op de plek waar eens tapasrestaurant T'Apart was gevestigd, openen zij Reblochon. Deze naam werd vorige week bekendgemaakt en verwijst naar een Frans etablissement waar chef-kok Jurgen verzot op is.

,,Het wordt een restaurant dat we altijd al voor ogen hadden. Wat we twintig jaar geleden wilden, gaat nu gebeuren: we starten een klein, hoogwaardig restaurant dat we samen kunnen runnen. Met hooguit één kok erbij", vertelde Jurgen in januari in deze krant. Deze verandering is mede ingegeven door schaarste op het gebied van horecapersoneel.

HAAREN

Volgens echtgenote Elise wordt momenteel volop verbouwd in het nieuwe pand. Het echtpaar verhuist ook naar Haaren, maar gaat niet bij de zaak wonen.

Het echtpaar Bosmans werkte vijf, zes jaar bij De Waag toen het de zaak in 2004 overnam van Lenie van der Meijden. De Boxtelse bouwde het bedrijf op met haar in 1999 onverwacht overleden man Hank. Van der Meijden verhuurt de twee panden via brouwerij Heineken.


Ondernemers ontmoeten elkaar weer in het echt

Open Coffee Het Groene Woud heeft drie maanden haar netwerkbijeenkomst gehouden zonder fysiek contact, namelijk via een maandelijkse beeldbelsessie. Nu kunnen ze elkaar weer in het echt treffen.

Woensdag 8 juli is de ontmoeting in het Heempark in Schijndel, Beemdstraat 60, en duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Alle ondernemende mensen uit Boxtel, Schijndel, Sint-Oedenrode, Sint-Michielsgestel en omstreken zijn welkom, aanmelden is verplicht in verband met de coronavoorschriften. Dat kan door een mail te sturen naar opencoffee.hetgroenewoud@gmail.com.


Perceelwijzer

Waterschappen De Dommel, Aa en Maas en Brabantse Delta lanceren een app waarmee elke boer en tuinder, op elk moment informatie kan raadplegen over zijn eigen grond: de Perceelwijzer. De applicatie geeft actuele informatie over bijvoorbeeld onttrekkingsverboden, neerslagverwachtingen en grond- en oppervlaktewaterstanden. Daarnaast is er een meldingsfunctie, zowel van gebruiker naar waterschap als andersom.


Tekenwedstrijd

Vooral kasteel Stapelen, het gemeentehuis en de Markt vormden inspiratiebronnen voor de kinderen die meegedaan hebben aan een tekenwedstrijd van de gemeente Boxtel. Tien winnende tekeningen zijn afgedrukt op ansichtkaarten. Cira, Isa, Jasmijn, Jip, Liene, Linde, Loek, Mies, Pip en Imke hebben de wedstrijd gewonnen. De ansichtkaarten zijn via de website van de gemeente te downloaden.