Afbeelding
Foto: Jan Hermens

'MEER ABONNEMENTEN VERKOCHT DAN OOIT'

Badgasten weten water van Langspier te vinden

LINDA VAN DE WIEL

John Brusselers van De Langspier hoopt op een mooie zomer. Hij opende 16 mei de deuren van het recreatiepark aan de Molenwijkseweg in Boxtel en ontvangt sindsdien op warme dagen honderden zon- en waterliefhebbers. ,,Vrijdag lagen de mensen hutjemutje aan de waterkant", meldt een badgast.

Brusselers: ,,Onze horeca is gelukkig weer open. Ons terras is groot genoeg voor de vereiste anderhalve meter afstand, dus dat geeft geen problemen. Bij de kassa en onze cafetaria hangen kuchschermen en zijn markeringen aangebracht.” Hij vervolgt; ,,We hebben alles gedaan wat in ons vermogen ligt om besmettingen te voorkomen. Het voordeel is natuurlijk dat bijna alles in de openlucht gebeurt. Al onze faciliteiten zijn dan ook weer geopend. Zo kan er weer worden gekanood, kunnen vlotten gebouwd worden en kunnen sportievelingen een potje beachvolleybal of beachvoetbal spelen.”

NIET KLAGEN

Brusselers vindt dat hij ondanks door de coronacrisis gemiste inkomsten niet mag klagen: ,,Het is hartstikke druk zoals je ziet. We hebben nog nooit zoveel abonnementen verkocht als dit jaar. Natuurlijk zijn een hoop feesten en partijen weggevallen. Daarvan hebben we er normaal gesproken ongeveer twee tot drie per week.”

De exploitant van De Langspier schafte daarnaast nieuwe kleedcabines aan, vlak voordat het coronavirus uitbrak. ,,Als we dat van tevoren hadden geweten, had ik deze investering even uitgesteld. Maar aan de andere kant zijn we er blij mee. Het ziet er netjes uit.” Wat rest is hopen op een mooie zomer.


TOPVOETBALSTER BEZOEKT RKSV BOXTEL

'Anouk, mag ik alsjeblieft een handtekening van je?'

Jan Hermens

Ledenwerving: dat is het doel van de vier inloopzaterdagen die RKSV Boxtel houdt. Drie daarvan zijn inmiddels voorbij. Afgelopen weekend had de vereniging balkunstenaar Abdullah en voormalig international Anouk Hoogendijk gestrikt voor de vrije trainingen.

Het leek of Abdullah de bal aan een touwtje had, om maar eens een cliché te gebruiken. Hij hield de leren knikker net zo makkelijk hoog met zijn voet, als met zijn hoofd of knie. Hij gaf groepjes jongens een lesje in 'one-touch-voetbal', liet ze koppen en demonstreerde het ene na het andere kunstje met de bal. Een paar clubleden sloegen langs de lijn zijn verrichtingen gade. Ze vroegen zich af hoe zinvol al die trucjes tijdens een wedstrijd zouden zijn. Dat maakte de kinderen niet uit; die keken vol bewondering naar de tovenaar die de bal welhaast met magie leek te sturen.

AANDACHT

Anouk Hoogendijk, oud-international met 103 interlands achter haar naam, nam aan de andere kant van het veld alle tijd om met voetballende meiden te praten, handtekeningen uit te delen en te poseren. ,,Haar generatie heeft het vrouwenvoetbal groot gemaakt", aldus Edger Maas, leider van MO13-1. ,,Ik vind dat ze het erg goed doet vandaag, ze schenkt alle aandacht aan de kinderen en heeft zichtbaar plezier in deze ochtend."

Meidenvoetbal zit al een poos in de lift en groeit nog steeds. Zaterdag sprintten er dan ook heel wat meisjes over het Boxtelse kunstgras. Ze scoorden maar wat graag een handtekening van Hoogendijk. Op hun T-shirt, of de buitenkant van hun voetbalschoenen. De stift was watervast uiteraard.

VRIENDJES

Het grootste deel van de aanwezige voetballertjes, jongens en meisjes, was lid van RKSV Boxtel. Maar er deden ook vriendjes en vriendinnetjes mee en dat was precies de bedoeling. Dit zijn potentieel nieuwe leden. De actie heeft al haar vruchten afgeworpen. Maas: ,,Dankzij nieuwe aanmeldingen kan MO13-1 komend seizoen op een groot veld spelen." Dat betekent meer loopwerk, meer overzicht, langere passes en meer kracht en conditie. ,,De meiden leren daarvan, dat is alleen maar goed."


q Anouk Hoogendijk poseert tussen de voetbalsters van MO13-1 van komend seizoen. De oud-international, die zwanger is van haar eerste kindje, bewoog zich ontspannen tussen de kinderen en nam alle tijd voor een praatje, een handtekening en het geven van tips. (Foto: Jan Hermens).