Twee gasten van eetcafé De Deugniet genoten afgelopen weekend van een gratis maal. Horeca-ondernemer Leonie Smits werd verrast door het plateau waarop de bestrating van de nieuwe Rechterstraat is te zien, maar gaf er een ludieke draai aan. (Foto: eigen collectie).
Twee gasten van eetcafé De Deugniet genoten afgelopen weekend van een gratis maal. Horeca-ondernemer Leonie Smits werd verrast door het plateau waarop de bestrating van de nieuwe Rechterstraat is te zien, maar gaf er een ludieke draai aan. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

'PLATEAU OP ONS TERRAS KWAM ALS EEN VERRASSING'

Nieuwe Rechterstraat trekt al bezoekers

Een ludieke actie van Leonie Smits van eetcafé De Deugniet: zij werd vorige week verrast door een blok dat voor de Bruna werd geplaatst in opdracht van de gemeente Boxtel en de Werkgroep Rechterstraat. Op de vier vierkante meter waarop een stuk van de nieuwe bestrating te zien is, kunnen bezoekers een gratis lunch krijgen.

PÅL JANSEN

Momenteel zijn de regels omtrent de terrasopstellingen iets versoepeld. Zo heeft ook Smits haar terras uit kunnen breiden en een deel voor de Bruna in gebruik genomen. Daar echter hadden de gemeente en de Werkgroep Rechterstraat vorige week een plateau laten plaatsen waarop passanten alvast kunnen kijken hoe de bestrating van de nieuwe Rechterstraat eruit komt te zien. ,,Het is wel gedeeld met alle ondernemers die in de werkgroep Rechterstraat zijn verenigd, maar je zit als centrumondernemer in honderdduizend groepjes en kunt niet alles bijhouden", erkent Smits. ,,Dus hebben we het heel constructief opgepakt."

Immers, het plateau is slechts een verhoging en ook daar past een tafeltje op. ,,We hebben er een wedstrijdje van gemaakt. Gasten kunnen er een gratis lunch verdienen", vertelt Smits. De Boxtelse ziet dat veel mensen elkaar hebben geholpen de afgelopen periode. Via de Facebook-pagina van De Deugniet kunnen bezoekers het bericht vinden en in de reacties aangeven wie een gratis lunch verdient. Het plateau zet deze mensen zo 'in de spotlights', legt Smits uit.

'DRUKKER DAN VORIG JAAR'

Haar actie leeft: die leverde al enkele honderden reacties op. Wat betreft aandacht heeft ze niet te klagen. En ook het aantal gasten begint nu aardig aan te trekken. ,,De eerste week nadat de horeca weer open mocht, was vrij rustig. Maar het is nu drukker dan vorig jaar. Hopelijk houdt deze tendens nog even aan. Kijk, we gaan het jaar natuurlijk niet meer goedmaken. Maar als we de zomer door kunnen draaien, en mensen ervoor kiezen om thuis te blijven deze vakantie, dan kan dat toch een hoop schelen."


p Twee gasten van eetcafé De Deugniet genoten afgelopen weekend van een gratis maal. Horeca-ondernemer Leonie Smits werd verrast door het plateau waarop de bestrating van de nieuwe Rechterstraat is te zien, maar gaf er een ludieke draai aan. (Foto: eigen collectie).