Een medewerker van een gespecialiseerd bedrijf is bezig vaten met drugsafval af te voeren. (Foto: Sander van Gils).
Een medewerker van een gespecialiseerd bedrijf is bezig vaten met drugsafval af te voeren. (Foto: Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

DUMPING OP VOORMALIGE GEMEENTEWERF LIEMPDE

Vaten met drugsafval aangetroffen

De brandweer trof zondagmiddag enkele tientallen vaten met drugsafval aan op de voormalige gemeentewerf aan de Brukelsestraat in Liempde. Ze zijn vermoedelijk afkomstig van een XTC-lab.

Inmiddels zijn de vaten geruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Onbekenden forceerden de poort van het terrein en dumpten het drugsafval. De brandweer controleerde en stabiliseerde de situatie en droeg die over aan de gemeente.

Zij schakelde een extern bedrijf in om de vaten op een veilige en verantwoorde manier af te voeren. De Brukelsestraat was enige tijd afgesloten voor doorgaand verkeer. De politie is een onderzoek gestart naar hoe de vaten op het terrein terecht zijn gekomen.

Vorig jaar nog werd in Liempde een drugslab ontdekt en opgerold. Een woordvoerder van de politie meldt: ,,Het afval hield verband met de productie van synthetische drugs. Er zijn geen aanwijzingen dat er een link is met het drugslab van vorig jaar."