Afbeelding
Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

LEUTVORST EN BURGEMEESTER DENKEN AAN NIEUWE TRADITIE

Prins geeft voor het eerst sleutel terug

Jan Hermens

De burgemeester van Boxtel draagt ieder jaar de sleutel van de gemeente over aan de leutvorst van Eendengat. Maar gek genoeg krijgt hij hem nooit terug. Tot zaterdagochtend. Vincent Baaijens gaf, toen nog in functie als prins Donald VI, het symbolische voorwerp terug aan burgemeester Ronald van Meygaarden.

,,Misschien is dit wel het begin van een nieuwe traditie", aldus Baaijens. Het idee voor de ceremonie kwam uit de koker van het illustere duo 'Ronald en Donald', oftewel de prins zelf en de burgemeester. Baaijens: ,,We markeren hiermee het eind van de proef met de horeca op de Markt en geven aan dat het normale leven steeds meer terugkeert in Boxtel. Volgens de nieuwe maatstaven, dat wel." De pretpotentaat retourneerde de sleutel mede namens jeugdprins Thijn en jeugdprinses Karleen.

GEDRAGEN

Burgemeester Van Meygaarden, keek bij de korte ceremonie even over de Markt: ,,Het centrum ziet er mooi uit. Ondernemers trekken samen op om het hier levendig te houden. Laat de terrassen maar gevuld zijn, dat geeft een sfeervolle aanblik." Baaijens reageerde daarop: ,,Maar wel zo dat de mensen zich aan de regels houden. Want hoe beter mensen zich nu gedragen, hoe groter de kans dat zoveel mogelijk carnavalsactiviteiten komend seizoen door kunnen gaan."

Op de zonnige zaterdag borrelt als vanzelf de gedachte op aan een zomercarnaval. Burgemeester Van Meygaarden: ,,Boxtel telt 180 nationaliteiten. Er zou zomaar iets moois kunnen ontstaan."


p Donald VI geeft de sleutel terug aan Ronald I, grapte de burgemeester tijdens de ceremonie voor het gemeentehuis van Boxtel aan de Markt. (Foto: Bas van den Biggelaar).