Afbeelding
Foto: Peter de Koning (?

Bloedstichting zoekt nieuwe bestuursleden


Christ van Eekelen heeft zo'n maand geleden zijn bestuursfunctie bij de Heilig Bloedstichting neergelegd. Daarom zoekt de organisatie nieuwe bestuursleden.

Van Eekelen heeft zich meer dan tien jaar vol passie ingezet voor de stichting. Samen met de in 2015 overleden Toon Slaats heeft hij ervoor gezorgd dat de Heilig Bloedprocessie op de Nederlandse Unesco-lijst van immaterieel erfgoed werd geplaatst. Ook heeft hij samen met Hans van Liempt de banden met het Belgische Hoogstraten aangehaald. Daarnaast onderhield hij nauwe contacten met de diverse media in en om Boxtel. Voor zijn vele verdiensten als vrijwilliger ontvangt hij morgen, vrijdag 3 juli, een koninklijke onderscheiding.

VACATURE

Door het vertrek van Christ ontstaat een vacature. De Heilig Bloedstichting zoekt per direct een of twee enthousiaste bestuursleden, die samen met de rest van het bestuur en de ruim vijfhonderd vrijwilligers de jaarlijkse Heilig Bloedprocessie vorm en inhoud willen geven.

Meer informatie is verkrijgbaar via Ingebjorg van Liempt: 06-14 68 98 20.

Concert organist en saxofonist in Boxtelse basiliek

Er mogen weer concerten worden gegeven in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek, zo meldt het bestuur van stichting Kerkconcerten. Organist Niels de Klerk en saxofonist Bruno Alonso bijten zaterdag 11 juli het spits af. De entree is gratis.

De Klerk bespeelt zowel het koor- als het Smitsorgel. Op het programma staat onder andere muziek van Johann Sebastian Bach. Met Alonso brengt hij uit het concert voor hobo en strijkers in F het allegro ten gehore. Verder speelt het duo drie bekende cantate-fragmenten: Wachet auf, ruft uns die Stimme, Hallelujah, Stärk und Macht en Ich steh' mit einem Fuss im Grabe. De organist vertolkt in zijn eentje de prelude en fuga in G-majeur, opus 109, nummer twee van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Vervolgens spelen De Klerk en Alonso samen de weemoedige Elegie en het hemels mooie Abendlied van Josef Rheinberger. Ook worden er nog stukken van Mozart en Guilmant vertolkt.

Hoewel de concerten weer plaatsvinden, houdt stichting Kerkconcerten Boxtel zich aan de regelgeving van de overheid met betrekking tot het coronavirus. Om die reden moeten concertbezoekers vooraf een plaats reserveren. Dit kunnen zij doen door hun naam en telefoonnummer te mailen naar info@stichtingkerkconcertenboxtel.nl, te bellen naar Bert Schoondermark via telefoonnummer 06-27 62 74 04 of Hans van der Haagen 06-13 33 49 71. Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 10 juli, 19.00 uur.