Afbeelding
Foto: Jules Hameleers

What's Up, waterratten?


De temperatuur tikte donderdag de dertig graden aan en de zon scheen volop. Echt vakantieweer zou je zeggen, maar kinderen moeten nog een weekje in de schoolbanken zitten. Zo ook groep zes en zeven van De Beemden aan het Apollopad. Om het allemaal wat draaglijker te maken, sloot juf Leonie van Alebeek de dag af met een waterfestijn. Leslie Smits (12), Anabela Afari (12) en Jindee Harris (11) vonden dat wel leuk.

Jeetje, een waterfestijn! Dat is verkoelend. Wat vinden jullie ervan dat jullie lekker nat mogen worden? ,,Super leuk!", zeggen de drie meiden in koor.

In je zwemkleding op het schoolplein, dat komt vast niet vaak voor. ,,Ik ben de mijne alleen vergeten... Maar dat maakt niet uit hoor, ik word toch gewoon nat", legt Anabela uit. Voor Leslie heeft het een andere reden dat ze haar kleren nog aan heeft: ,,Ik ben verbrand op m'n schouders, daarom heb ik m'n shirt aangehouden."

Hoe vertelde juf Leonie dat jullie dit vandaag mochten doen? Anabela: ,,Ze zei eerst dat ze een verrassing had. Toen waren we allemaal heel stil, want we vonden het spannend. Maar toen we hoorde wat het was, waren we allemaal super blij!"

Het valt me wel op dat de meiden allemaal een beetje aan de kant zitten... Hoe komt dat denken jullie? Leslie: ,,Ze willen denk ik liever gewoon bruin worden." ,,En het is meestal jongens tegen de meisjes, maar dat willen ze meestal niet, want de jongens zijn zo ruw", vindt Jindee.

En wat vinden jullie het leukst aan deze middag? ,,Anderen nat maken!", zegt Anabela. ,,Maar ook wel zelf nat worden hoor! Het is allemaal leuk."

Nou, ga maar weer lekker verder spetteren, zou ik zeggen! Wie wordt jullie volgende doelwit? ,,Een jongen!", zeggen de drie meiden in koor. ,,En de meester!", vult Leslie aan. Jindee: ,,Dat is wel niet helemaal eerlijk, want hij heeft een tuinslang..."

t Ook de journalist van Brabants Centrum moest vrezen voor de waterpistolen van Jindee, Leslie en Anabela... Want een nat notitieboekje, is natuurlijk niet ideaal. (Foto & tekst: Jules Hameleers).