...ROB KUPPENS... (Foto: VVD Boxtel).
...ROB KUPPENS... (Foto: VVD Boxtel). Foto: VVD Boxtel

JEUGDIG TALENT EN ERVAREN ROTTEN

D66 presenteert lijst met verkiezingskandidaten

Nadat eerder Mariëlle Wijffelaars al tot lijsttrekker werd gekozen voor D66, is nu ook de rest van de D66-kandidaten bekend voor de naderende verkiezingen. Op plaats twee staat Wiebe de Leijer (30), die actief is als steunfractielid en bestuurslid campagne & communicatie. De Boxtelse architect heeft zich ingezet voor erfgoed, wonen, openbare ruimte en bestuurlijke vernieuwing.

De top drie van de lijst - D66 is nu met drie zetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad - wordt gecompleteerd door Thijs Haster. Door zijn baan als HR-manager heeft de Boxtelaar volgens de partij ervaring met sociale zaken en werkgelegenheid. Nieuwkomer Ron Bogaerts volgt op nummer vier. Als docent economie heeft hij affiniteit met jongeren en financiën.

Sohib Hussain staat op nummer vijf. Tijdens de vorige verkiezingen in 2018 veroverde hij de derde raadszetel voor D66 op basis van 299 voorkeursstemmen, ongeveer de helft ervan afkomstig uit de wijk Selissen. De jurist, die werkt voor de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) heeft zich onder meer beziggehouden met sport, openbare orde en leefbare wijken. Plaats zes wordt ingenomen door voorzitter Kasper van de Langenberg van D66. Met zijn ervaring binnen ruimtelijke ontwikkeling adviseert hij de fractie. Nummer zeven Sandra Broos heeft als zelfstandig adviseur bekend met sociaal-economisch beleid en ondernemerschap. Willem Kalverda op plek acht is diepgeworteld in de Boxtelse politiek en zet zich met name in voor duurzaamheid.

EER

Huidig fractievoorzitter Jos Hegeman staat op plek 24. Bij het bekendmaken van de nieuwe lijsttrekker Wijffelaars gaf hij al aan pas op de plaats te maken voor jeugdige talenten. ,,Door de aanwas van nieuwe leden en de inzet van actieve progressief-liberalen binnen en buiten de raad was er keuze uit veel jeugdige, enthousiaste kandidaten. Het resultaat is een lijst met jong talent en ervaren rotten", laat de partij in een persverklaring weten. Huidig D66-wethouder Marusjka Lestrade sluit de rangen van de lijst met 25 kandidaten: zij neemt deze plek in als lijstduwer. Het is nog niet bekend of Lestrade zich opnieuw beschikbaar stelt als wethouderskandidaat.

Wijffelaars is in haar nopjes met de kandidatenlijst, ook vanwege alle naderende uitdagingen op gebied van bijvoorbeeld de Omgevingswet, infrastructuur, energietransitie, bezuinigingen, jeugdzorg en vergrijzing: ,,Ik ben blij dat we mensen hebben met veel kennis over juist deze onderwerpen en verheug me erop met hen samen te mogen werken om deze uitdagingen aan te pakken.”


JONGE OPVOLGER DYMPH VAN DE VRIES

Rob Kuppens nieuwe lijsttrekker van de VVD

In aanloop naar de herindelingsverkiezingen in november heeft de Boxtelse VVD een nieuwe lijsttrekker gekozen: Rob Kuppens. De 36-jarige Boxtelaar met Liempdse roots is sinds 2018 lid van de steunfractie en volgt de vertrekkende Dymph van de Vries op, nu de enige VVD'er in de gemeenteraad.

Kuppens: ,,Boxtel is een fijne gemeente om in te wonen. Om die nog mooier te maken, gaan we samen met een enthousiast team inzetten op meer nieuwe woningen, een betere bereikbaarheid en het op orde brengen van de gemeentelijke financiën."

Eind vorig jaar werd bij de liberalen een nieuw bestuur gekozen. De verkiezing van Kuppens volgt op het aangekondigde vertrek van huidig fractievoorzitter Dymph van de Vries. Volgens Kuppens is het vernieuwde team van de VVD 'jong en enthousiast en staat het te trappelen om het stokje over te nemen.'