Afbeelding
Foto: Eigen collectie

LAATSTE (TEST)RIT VOOR ALBERT TEULINGS

Buurtbus rijdt niet, toch afscheid van chauffeur

De buurtbus op lijn 203 van Liempde naar 's-Hertogenbosch rijdt al sinds de uitbraak van het coronavirus niet meer. En juist deze week wilde vrijwillige chauffeur Albert Teulings afscheid nemen.

De Liempdse chauffeur werd woensdag 79 jaar en heeft zich zestien jaar ingezet voor de buurtbusvereniging. Normaal is dat het moment dat de vrijwilligers afscheid nemen. Een laatste rit met een volle bus staat dan normaal gesproken op het programma, maar het coronavirus denkt daar anders over.

Er worden al even geen passagiers meer op de lijn vervoerd. Daarnaast valt Teulings ook in de risicogroep. Toch kon de Liempdenaar zijn laatste rondje met de bus rijden, omdat deze vanwege het onderhoud minimaal een keer per week een aantal kilometers moet maken. Daarmee kon hij toch nog waardig afscheid nemen van de vereniging.


q Albert Teulings tijdens een van zijn laatste onderhoudsritten op lijn 203. De vrijwilliger had zich een ander afscheid voorgesteld, maar kan nu toch zijn rondjes rijden. (Foto: eigen collectie).