Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

GLAZEN KUBUSSEN ZIJN OOK DEZE ZOMER TE RESERVEREN

Slapen in een box, middenin de natuur

Ondanks de coronacrisis is het is dit jaar toch weer mogelijk om te slapen onder 'duizend Boxtelse sterren'. De glazen kubussen van Box & Breakfast keren namelijk terug in de gemeente. Vanmorgen presenteerde wethouder Peter van de Wiel een nieuwe, vierde, locatie nabij manege de Rekkendonken. Daarmee staan alle boxen op Liempds grondgebied.

Bij de introductie van de unieke overnachtingsmogelijkheden in 2018 werden er nog op vijf plekken boxen in de natuur neergezet. De wethouder zag toen graag een uitbreiding van het aantal kubussen, maar vorig jaar waren er nog slechts drie locaties open. Van der Wiel is dan ook blij dat er weer een vierde bij is gekomen.

Een deel van de opbrengst van de overnachtingen gaat terug naar de natuur. Door de bijdrage van toeristen is vorig jaar al een stuk grond aangekocht aan de Goossen Buunder ten zuiden van Liempde. De natuurwerkgroep gaat hier aan de slag om natuur te ontwikkelen.

RESERVEREN

Met de boxen wil Boxtel meer toeristen trekken. In de van duurzame materialen gemaakte kubus staat een tweepersoons bed (met klamboe tegen de onvermijdelijke muggen), een lampje, ventilator en een biologisch toilet. Wie wat privacy wil, kan de gordijnen sluiten. Stromend water en elektriciteit zijn er ook, maar gelimiteerd.

125 EURO

Een nachtje slapen in het groene Liempde, met uitzicht op de sterrenhemel, kost 125 euro, dat is inclusief ontbijt en een bijdrage die gebruikt wordt voor de ontwikkeling van natuur. Een overnachting boeken kan via www.boxandbreakfast.nl.


p Een van de nieuwe locaties van Box & Breakfast is natuurgebied de Scheeken in het buitengebied van het dorp Liempde: 't Edele Hert genaamd. Er zijn nu in totaal vier boxen. (Foto: Bas van den Biggelaar).


RONDJE BOXTEL VAREN OVER DE DOMMEL IN WEEKENDEN

De Pagaai zet kanoroute weer open

Eind mei ging kanovereniging De Pagaai weer van start met het bekende Rondje Boxtel. Een route van zo'n negen kilometer, waarbij deelnemers via rivier de Dommel langs onder meer kasteel Stapelen, het centrum, Selissen en Heerewaerde varen.

De gemeente Boxtel heeft de club goedkeuring gegeven om de activiteit weer te organiseren. De Pagaai heeft daarvoor de nodige maatregelen moeten nemen om eventuele besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Het protocol wordt dan ook ter plaatse uitgelegd aan de deelnemers. Daarnaast is het clubhuis geopend voor gebruik van het toilet, douches en het nuttigen van een consumptie.

KLUSSEN

Ondanks dat de opening van het vaarseizoen dus iets langer op zich liet wachten vanwege alle coronaperikelen, kan men nu weer de kano instappen om Boxtel vanaf het water te aanschouwen. De vrijwilligers van de vereniging hebben het voorjaar gebruikt om allerlei klussen uit te voeren, zoals onderhoud aan de kano’s, het clubhuis en snoeiwerk rondom de accommodatie.

Wie het Rondje Boxtel wil varen, kan dat iedere zaterdag en zondag doen tussen 10.00 en 13.00 uur vanaf de Voetboog 7 in Boxtel. De kosten bedragen 7 euro per persoon. Reserveren is verplicht en kan via telefoonnummers 06-20 08 29 82 (na 18.00 uur) of (0411) 67 10 22. Voor grotere groepen is het ook mogelijk om doordeweeks een afspraak te maken.

BY NIGHT

Het jaarlijkse evenement Rondje Boxtel by Night gaat vooralsnog ook gewoon door. Deze populaire activiteit, waarbij deelnemers in bont verlichte kano's over de Dommel varen, gaat plaatsvinden op zaterdag 12 september. Vanwege de coronaregels mogen hier waarschijnlijk maar maximaal honderd mensen aan meedoen. De Pagaai houdt echter de nieuwe regels van het RIVM scherp in de gaten en breidt mogelijk nog het aantal bezoekers uit als dat is toegestaan. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de vereniging: www.depagaai.nl.