Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

RADIONL EN RENÉ KARST STEUNEN CHAUFFEURS BIJ DE OUDE KETTING

Truckers scoren gratis gehaktballetje

RENS VAN DEN ELSEN

Al toeterend rijden de chauffeurs in colonne het parkeerterrein van restaurant De Oude Ketting in Boxtel op. Al jaren is het etablissement aan de Bosscheweg een rustplaats voor de truckers, maar dinsdag had hun komst een extra reden. Zanger René Karst en RADIONL inspecteerden die dag de cabines en deelden gratis een bal gehakt uit de jus uit. Eigenaar Riekske van Dinther van De Oude Ketting grinnikend: ,,Ik zie ineens vrachtwagens die hier normaal gesproken nooit langs komen."

De zanger, bekend van hits als 'Adje voor de sfeer' en 'Liever te dik in de kist', is populair binnen de chauffeurswereld. Daarnaast staat RADIONL in de cabines vaak hard aan. Reden voor de makers van het radioprogramma Op Volle Kracht om in de week van de chauffeur wat extra aandacht te besteden aan de transportsector. ,,De chauffeur heeft na de coronatijd wel een steuntje in de rug verdiend. De afgelopen maanden mochten zij vaak hun wagen niet uit en op veel plekken was zelfs een wc-bezoek bij wegrestaurants niet mogelijk. De mannen en vrouwen hebben soms letterlijk weken in die kleine ruimte gezeten", aldus presentator Alfred Voogd. En dat terwijl chauffeurs ook onder de vitale beroepen vallen. ,,Ga maar na, ze vervoeren ons eten en drinken. Ze kunnen niet gemist worden, transport moet altijd doorgaan", vervolgt de radioman.

CORONA

De actie werd mede bedacht door Karst in samenwerking met RADIONL. Het is tevens een mooie gelegenheid om zijn nieuwe single 'Anne-Marie' te promoten, al mag hij deze niet live ten gehore brengen, want dan moest er een vergunning aangevraagd worden en die krijgt hij niet in coronatijd. ,,Dat is wel jammer, maar ik zag nu tegen de truckers: 'neem maar een Adje voor de sfeer", grapt de zanger.

Hij kwam op het idee om de chauffeurs een hart onder de riem te steken omdat zijn vrouw een zin in het nieuwe lied steeds verbasterde tot: 'Ik wil je vrachtwagen zien' (in plaats van: 'Ik wil je slaapkamer zien'). ,,Daar moesten we iets mee doen, dus ben ik wat rond gaan bellen en RADIONL had er wel oren naar", legt Karst uit.

Elke dag van deze week staat de karavaan met Karst, een promotieteam van Truckstar en twee presentatoren van de zender op een andere plek in Nederland. Dat De Oude Ketting daar ook onder valt, doet Van Dinther goed: ,,Mooie reclame voor onze zaak natuurlijk."

CRUISE CONTROL

Dat Karst eigenlijk niets van vrachtwagens weet, bleek dinsdag al snel. Lachend vertelt hij: ,,Ik wilde de airco voor de bestuurder aanzetten, maar het bleek dat ik de cruise control uit had gezet."

Het maakt de chauffeurs ook niet zoveel uit. Zij kunnen de actie van RADIONL en de zanger wel waarderen en genieten op de Boxtelse parkeerplaats van hun balletje gehakt, met mayonaise. Boy van Esdonk uit Eindhoven houdt regelmatig pauze bij De Oude Ketting en is blij dat er aandacht is voor zijn beroep: ,,Elke dag vroeg op. Dan is het wel zo fijn dat je ergens kunt rusten. En dat liever niet in je vrachtwagen. Deze actie kan ik in elk geval wel waarderen."


p Zanger René Karst maakt met iedere chauffeur even een praatje en bij een aantal inspecteert hij de cabine. Vooral om te checken of RADIONL wel voorgeprogrammeerd staat. (Foto's: Bas van den Biggelaar).

      ...RIEKSKE VAN DINTHER...