KLOPPEND HART VAN HET GROENE WOUD

Online slotakkoord van projectenreeks in regio

Onder de noemer Kloppend Hart van Het Groene Woud zijn sinds 2013 dertien projecten uitgevoerd in Boxtel, Liempde en daarbuiten. Ze houden verband met de natuur, recreatie of cultureel erfgoed. Vrijdag 26 juni is het slotevenement. Dit is een online programma met onder andere interviews, filmpjes en een quiz.

Edelherten in het hart van Het Groene Woud, het ecoduct over de spoorlijn Eindhoven-Boxtel, het vlonderpad met kunstwerken in kasteelpark Stapelen: stuk voor stuk projecten die onder de vlag van Kloppend Hart van Het Groene Woud zijn uitgevoerd.

Aanvankelijk zouden betrokkenen het afgelopen voorjaar een bustoer maken door de streek en het resultaat van alle werkzaamheden aanschouwen, maar het coronavirus was spelbreker. Het slotevenement is verplaatst naar morgen en is een online feestje geworden.

Er hebben zich 180 mensen voor aangemeld, die verdeeld over 36 groepen de live-uitzending volgen op diverse locaties in Best, Boxtel, Liempde en Sint-Oedenrode. Uiteraard komen de deelprojecten uitgebreid aan bod. De wethouders Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel en zijn collega Marc van Schuppen uit Best vormen het presentatieduo van het evenement.

De Serenade in Liempde is de opnamelocatie van het evenement.