Afbeelding
Foto: Gina Huijbregts-Reichardt

GINA HUIJBREGTS EN MIRIAM VAN BREUGEL SLAAN HANDEN INEEN

Condoleancekaart met Boxtels groen

JULES HAMELEERS

Toen Miriam van Breugel de foto's van Gina Huijbregts op sociale media voorbij zag komen, raakte ze geïnspireerd. Deze moesten niet alleen een duimpje omhoog of een hartje krijgen, maar hier moest meer mee gedaan worden, vond de eigenaresse van uitvaartwinkel Mijn Herdenking. Daarom prijken de beelden van Huijbregts nu op condoleancekaarten.

,,Ik leerde Gina kennen toen ze sieraden kocht bij mij in de winkel. Toen zijn we elkaar gaan volgen op sociale media en zo ontdekte ik haar foto's", legt Van Breugel uit. Ze vond ze mooi en vroeg Huijbregts of zij de foto's wilde bewerken om ze geschikt te maken voor ansichtkaarten.

Nu prijken de plaatjes dus in Mijn Herdenking aan de Prins Hendrikstraat. ,,Ik vind het wel een mooi idee: wanneer iemand een nabestaande wil condoleren, kan dat met een foto hier uit de buurt", aldus de ondernemer. Op de kaart hieronder is het Hooibrugpad te zien, dat in Gemonde langs de Dommel loopt.

De condoleancekaarten zijn te koop voor 4,25 euro bij Mijn Herdenking. De formaten zijn 15 bij 15 en 13 bij 20 centimeter. Door een beeld aan te schaffen, steunt de koper ook nog een goed doel: 0,50 cent per kaart gaat naar stichting Het Vergeten Kind, die kwetsbare jeugd ondersteunt.

(q Foto: Gina Huijbregts).