Mark en Marian Pijnenburg werden donderdag tot man en vrouw benoemd in de tuin van D'n Liempdsen Herd. Dat was een primeur voor het bezoekerscentrum: nooit eerder gaven twee mensen elkaar daar het ja-woord. (Foto: Peter de Koning).
Mark en Marian Pijnenburg werden donderdag tot man en vrouw benoemd in de tuin van D'n Liempdsen Herd. Dat was een primeur voor het bezoekerscentrum: nooit eerder gaven twee mensen elkaar daar het ja-woord. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

TROUWEN IN TUIN BEZOEKERSCENTRUM

Primeur Liempdsen Herd: huwelijk Marian en Mark

JULES HAMELEERS

Er leek geen zege te rusten op het huwelijk van Marian en Mark Pijnenburg. Hun eerste trouwlocatie, boerderij 't Dommeltje, brandde in december vorig jaar af. Daarna leek het huwelijk niet door te kunnen gaan vanwege de coronacrisis. Maar donderdag was het dan toch zo ver: ze gaven elkaar het ja-woord in de tuin van bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. Daarmee waren ze het eerste koppel ooit.

,,Hallo, met Marian Burgers", zegt de bruid wanneer ze de telefoon opneemt voor het interview voor dit artikel. ,,O nee, ik moet eigenlijk Pijnenburg zeggen. Ben er nog niet helemaal aan gewend..." Logisch, want pas een week geleden ging ze de verbintenis aan met haar man Mark.

De nieuwe huwelijkslocatie beviel het nieuwbakken echtpaar goed. ,,Toen we naar een vervanging voor 't Dommeltje gingen zoeken, zijn we een tijdje op zoek geweest: we wilden per se voor de gemeente Boxtel trouwen en op veel andere geschikte plekken waren vrienden van Mark, die geboren en getogen is in Boxtel, al getrouwd. Daarom kozen we voor D'n Liempdsen Herd. Dat was erg leuk: veel van onze familie en vrienden waren er nog nooit geweest."

Maria Peijnenburg en Lies van Lierop regelen de huwelijken bij het bezoekerscentrum en zij hebben dat volgens Marian uitstekend gedaan. ,,Er was meteen een klik en ze hadden alles prachtig aangekleed."

CORONA

Hoewel het lange tijd onzeker was of het huwelijk wel kon plaatsvinden vanwege de coronacrisis, besloten Mark en Marian toch door te zetten. Het trouwfeest hebben ze wel een jaar uitgesteld: dat vieren ze op vrijdag 18 juni 2021, hun eerste trouwdag. ,,Het officiƫle gedeelte wilden we toch graag door laten gaan. We hebben allebei alleen nog een moeder. Ze zijn nog in goede gezondheid, maar wel al in de tachtig en er kan een hoop gebeuren in een jaar!"

De coronacrisis was voor Marian geen domper op de feestvreugde. Het was wel een beetje aanpassen: het huwelijk werd buiten gevierd, waar iedereen op anderhalve meter van elkaar zat. ,,Het had ook voordelen. Onze gasten zeiden dat ze ons en elkaar goed konden zien, omdat ze verder van elkaar af zaten. Ook de fotograaf vond het wel fijn, hij kon gemakkelijk overal tussendoor lopen. Verder heb ik er eigenlijk niks van gemerkt."