SOCIALE HUURDERS KRIJGEN PRESENTJE

Woonstichting Joost viert eerste levensjaar

Extra kleur deze zomer. Dit wil Joost haar sociale huurders bieden middels een presentje. De woonstichting, in 2019 ontstaan na een fusie tussen het Boxtelse Sint-Joseph en De Kleine Meierij uit Rosmalen, viert woensdag 1 juli haar éénjarig bestaan.

De verjaardag markeert ook het moment dat de kantoren van Joost weer open mogen na een lange sluiting vanwege het coronavirus. Naast het pand aan de Brederodeweg gaat het ook om het inmiddels verhuisde contactpunt in Rosmalen en alle Buurt Informatie Centra die in Boxtel op Hoogheem 71 en de Baandervrouwenlaan 1a zijn. Wel is een bezoek alleen op afspraak mogelijk.

BELACTIE

De medewerkers zijn op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer (088) 00 81 400. Voor spoedgevallen zijn zij ook buiten kantooruren bereikbaar. De voorbije maanden hielden de werknemers van de woonstichting, die 7.500 huurhuizen in Boxtel en rondom 's-Hertogenbosch beheert, een belactie. Zij belden vrijwel dagelijks met de vooral wat oudere huurders om te vragen hoe het met ze ging.

ZONNETJE

Bovendien heeft de woonstichting, die zichzelf profileert als 'goede buurman', verschillende bewoners die anderen in hun buurt vaak helpen, in het zonnetje gezet. Dit op aandragen van medehuurders. ,,We merken dat veel oudere bewoners nog voldoende behulpzame mensen om zich heen hebben, zoals familie of buren. Gelukkig maar. Want juist in deze tijd is die goede buurman o zo belangrijk", verklaart de woonstichting.