Gemeente vraagt naar interesse groene deelauto's


Zodra de coronamaatregelen het toelaten, komen er elektrische deelauto's in Boxtel. De start van de proef Samen Slim Rijden stond eigenlijk gepland voor begin dit jaar, maar Covid-19 gooide ook hier roet in het eten. De wagens komen in het centrum te staan. De gemeente onderzoekt echter of er ook behoefte aan de deelauto's is in andere buurten in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel.

De elektrische Renault Zoƫ's komen op de parkeerplaats aan de Rechterstraat, bij het gemeentehuis te staan. Boxtel gaat hiervoor in zee met het Utrechtse bedrijf Onze Auto, dat eerder al wagens neerzette in Vught, Helvoirt en Oisterwijk. De auto kan ontgrendeld en betaald worden met een speciaal ontwikkelde mobiele applicatie. Burgemeester, wethouders, ambtenaren, maar ook andere inwoners van de gemeente kunnen dan gebruik maken van de leenauto's.

BUURTSCAN

Op dit moment onderzoekt het college of er ook in andere buurten in de gemeente Boxtel behoefte is aan zo'n elektrische deelauto. Bij voldoende interesse worden ook daar auto's geplaatst. Wie interesse heeft, kan de zogeheten buurtscan invullen via www.boxtel.samenslimrijden.nl/buurtscan.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Onze Auto en een aantal betrokken dorpsbewoners. Deze Boxtelaren overleggen regelmatig met elkaar en ze denken na over hoe de proef succesvol uitgebreid kan worden. Wie 'ambassadeur' wil worden, kan contact opnemen via e-mailadres samenslimrijden@onzeauto.nl.


Politie

Jongen (22) ernstig gewond na ongeval in Gemonde

Een 22-jarige scooterbestuurder uit Sint-Michielsgestel is zaterdagnacht ernstig gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Loopstraat in het buitengebied van Gemonde. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten massaal uit. De jongen is ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het Elisabeth-TweeStedenziekenhuis in Tilburg.

Wat de exacte oorzaak is van het ongeval, dat rond drie uur in de ochtend plaatsvond, kon de politie niet zeggen. Kort nadat de scooterrijder crashte, werd hij aangetroffen door vrienden die op de fiets passeerden. Zij waarschuwden de hulpdiensten en verleenden eerste hulp.

De politie heeft op de plek van het ongeval nog uitgebreid een zogeheten verkeersongevallenanalyse uitgevoerd. De Loopstraat was mede hierdoor geruime tijd afgesloten voor andere weggebruikers. Hoe het momenteel gaat met de 22-jarige bestuurder, is niet bekend.