Projectontwikkelaars Jan van Peer (links) en Clemie van Wanrooij (rechts) hebben zojuist wethouder Peter van de Wiel het startschot laten geven voor het begin van de werkzaamheden aan Heem van Selis. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Projectontwikkelaars Jan van Peer (links) en Clemie van Wanrooij (rechts) hebben zojuist wethouder Peter van de Wiel het startschot laten geven voor het begin van de werkzaamheden aan Heem van Selis. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

BOUW NIEUWE WIJK HEEM VAN SELIS NA TIEN JAAR VAN START

'Deze mijlpaal was zeker geen eenvoudige opgave'


RENS VAN DEN ELSEN

Met een wat moeizame beweging van de graafmachine gaf wethouder Peter van de Wiel maandag het startsein voor de bouw van de nieuwe Boxtelse woonwijk Heem van Selis. De handeling was wat dat betreft exemplarisch voor de totstandkoming van het plan, dat ruim tien jaar in beslag heeft genomen. ,,Het is een prachtige locatie, maar makkelijk hebben we het niet gehad", erkende de wethouder. Trots is hij vanzelfsprekend wel op het bereiken van deze 'mijlpaal voor Boxtel'.

,,Hier komen de woningen waar Boxtel zoveel behoefte aan heeft", sprak Van de Wiel bij de start van de werkzaamheden. Om er meteen daarna aan toe te voegen 'dat we er nog lang niet zijn'. ,,Tien jaar geleden begonnen we aan dit project dat veel hobbels kende onderweg, maar vanaf vandaag gaan we volop bouwen en dat is iets waar we trots op zijn", vervolgde hij.

Projectontwikkelaars Van Peer en Van Wanrooij, die de in totaal 465 woningen in het plan gaan realiseren, gaven maandag ook aan dat zij op sommige momenten hun twijfels hadden of ze nog wel verder moesten gaan. ,,Er waren zoveel factoren waar we rekening mee moesten houden. Toen we dat allemaal opgelost hadden, kwamen daar vorig jaar ook nog eens de stikstofproblemen bij. Nee, een gemakkelijke opgave was het zeker niet", aldus directeur Clemie van Wanrooij.

NIET ONREDELIJK

Nu belanghebbenden die beroep hadden aangetekend tegen het bestemmingsplan geen bedenkingen meer hebben bij het project, kan de schop de grond in. Hiermee is de gemeente Boxtel een behandeling bij de Raad van State bespaard gebleven en is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Met de twee partijen, een omwonende en Tuincentrum Boxtel, zijn afspraken gemaakt en het plan is daarop aangepast. ,,Dit waren ook geen onredelijke eisen, dus prima door te voeren", aldus Van Wanrooij. Wethouder Van de Wiel voegt daaraan toe dat hij blij is dat alle problemen zo goed zijn opgepakt.

SOCIAAL

Heem van Selis is veruit het grootste bouwplan dat in de gemeente Boxtel in de pijplijn zit. In het gebied ten noorden van de woonwijk Munsel worden 465 huizen gebouwd. Begin juli start de verkoop van de eerste 25 woningen uit de eerste fase van het bouwproject, parallel gelegen aan de Bosscheweg. Naast koop, worden in die eerste fase ook 24 sociale huurappartementen, 24 particuliere huurappartementen en een kinderdagverblijf gebouwd. Woonstichting Joost is gevraagd om zeventig woningen te kopen in het totale plan en deze te verhuren.

Ondertussen is ook fase twee in ontwikkeling, bestaande uit ongeveer negentig woningen in verschillende prijssegmenten. Het voorlopig ontwerp hiervan is positief ontvangen door de welstandscommissie. Naar verwachting gaan deze huizen komend najaar in de verkoop. De overige driehonderd woningen volgen in de komende jaren.

De ontwikkelaars zijn al gestart met het bouwrijp maken van de grond. Van Wanrooij verwacht dat zeker eind 2021 de eerst bewoners 'er hun kerstboom kunnen optuigen'. Meer informatie is te vinden op www.heemvanselis.nl.


p Projectontwikkelaars Jan van Peer (links) en Clemie van Wanrooij (rechts) hebben zojuist wethouder Peter van de Wiel het startschot laten geven voor het begin van de werkzaamheden aan Heem van Selis. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding