Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

WINKEL ANYFMA VAN STATIONSSTRAAT NAAR RECHTERSTRAAT

'Mooie locatie midden in centrum'

RENS VAN DEN ELSEN

Wie op zoek is naar knutselspullen, cadeautjes, speelgoed of naaigerei, kan hiervoor al zestien jaar bij Anyfma, de winkel van Yvonne en Ans Snijders, terecht. De laatste vijf jaar trokken de klanten naar de Stationsstraat 43, maar vanaf dinsdag 7 juli kunnen zij terecht in een pand aan de Rechterstraat waar voorheen Etos was gevestigd.

Het gaat een hele tour worden om alles te verhuizen, want van de ruim 650 vierkante meter oppervlakte blijft straks nog 'maar' zo'n 350 over. ,,Ja, het is wat kleiner, maar de locatie midden in het centrum maakt veel goed. Het is een mooie, nieuwe stap", aldus Yvonne.

De reden van de verhuizing is de sluiting van het vrijwel naastgelegen Modecentrum Theelen de deuren heeft gesloten. Yvonne: ,,Er valt daardoor toch veel aanloop weg voor onze winkel, dat is jammer." Dat ze met de verhuizing ook weer een gat slaat in het winkelaanbod in dat deel van de Stationsstraat en de Breukelsestraat, vindt de onderneemster aan de ene kant spijtig. ,,Andere winkels in dit gebied zullen het zeker jammer vinden dat we vertrekken. Maar uiteindelijk doe je toch wat het beste is voor je eigen zaak", legt ze haar keuze uit.

Daarbij konden de eigenaren van Anyfma nog gebruik maken van een subsidiepotje van de gemeente Boxtel om ondernemers richting het centrale winkelgebied te lokken. ,,Ondertussen zijn we hartelijk ontvangen door de winkeliers van de Rechterstraat, dus dat voelt allemaal goed."

OPEN BLIJVEN

Voor het zover is, moet er echter nog wel veel water door de Dommel. Want de 'nieuwe' winkel moet op dinsdag 7 juli open en de oude zaak sluit zaterdag 4 juli. ,,In twee dagen tijd willen we dus alles verhuizen. Gelukkig kunnen we rekenen op veel hulp uit de omgeving. Daarbij willen we de winkel niet sluiten omdat er altijd mensen zijn die aan het knutselen zijn en hun materialen bij ons halen. Als we 7 juli open gaan, zal het wel een beetje een rommeltje zijn, maar dat lost zich vanzelf op", aldus Yvonne.

UITVERKOOP

Ondanks dat er in de nieuwe winkel minder ruimte is, blijft het assortiment ongewijzigd. Sterker nog: het hobbygedeelte wordt nog wat uitgebreid. Omdat toch niet alle inventaris past in het pand aan de Rechterstraat, wordt er nog twee keer een uitverkoop gehouden op de huidige locatie aan de Stationsstraat. Op 10, 11, 17 en 18 juli wordt daar dan nog de oude voorraad verkocht. Daarna trekken Yvonne en Ans definitief de deur achter zich dicht.

De Boxtelse ondernemers hebben hoge verwachtingen van de vernieuwde winkel naast kledingwinkel Shoeby. ,,Naast de uitstekende ligging, denk ik ook dat veel mensen die ons nu 'vergeten', ons straks toch weer weten te vinden."

HEROPENING

Een grootse (her)opening laat nog even op zich wachten, dat gaat pas in september plaatsvinden. Yvonne: ,,De zomervakantie komt eraan, dat is altijd een rustigere periode en de coronamaatregelen lopen nog wel even door. Dus vandaar dat we eerst deze 'zachte' opening hebben aan de Rechterstraat."


p Ans (links) en Yvonne Snijders verheugen zich op de nieuwe locatie aan de Rechterstraat. Maar eerst komt de verhuizing. (Foto's: Rens van den Elsen).

Anyfma is vanaf dinsdag 7 juli te vinden in het pand waar voorheen de Etos was gevestigd. De locatie aan de Stationsstraat sluit na de uitverkoopweekenden.