Fantasy-auteurs lezen voor op landgoed Velder


Vijf lokale fantasyschrijvers gaan voorlezen uit eigen werk. Landgoed Velder dient als het decor voor hun magisch-realistische en fantastische verhalen. Het clubje van schrijvers bestaat uit Tim van Esch, Ramon Guerrero, Adriaen Willemsz, André Verhagen en Trudy van Rooij- van Mil. De activiteit is gepland op zaterdagavond 18 juli.

Na aanmelding ontvangen bezoekers verdere praktische en noodzakelijke informatie. Vanwege de coronamaatregelen is er een beperkt aantal deelnemers, namelijk vijfentwintig. In groepjes van vijf personen wandelen zij een afwisselende route van ongeveer vijf kilometer langs de auteurs. Een begeleider loopt mee om de anderhalve meter te waarborgen en om te helpen bij het volgen van de route. Vanwege het broedseizoen zijn namelijk sommige delen van het landgoed afgesloten. Aan het einde van de wandeling is er gelegenheid om na te praten bij herberg de Schutskuil.

SUCCES

Het concept lijkt op de theaterwandeltrajecten van Boxtheater. Dat is niet helemaal toevallig. Initiatiefneemster Trudy van Rooij- van Mil speelde zo’n tien jaar bij het toneelgezelschap. Ze hoopt dat de wandeling een succes wordt en in de toekomst vaker georganiseerd kan worden.

Deelname is gratis, maar vanwege het maximum aantal alleen mogelijk na aanmelding via een e-mail naar info@trudyvanrooij.nl. Wandelaars worden ingedeeld, maar kunnen middels de mail hun voorkeur laten weten.


Buitenexpositie rond de Boxtelse Heesemanshoeve

Rond de Heesemanshoeve aan de Luissel 10 in Boxtel wordt zaterdag 4 juli een openluchtexpositie gehouden. Over een route van zo'n anderhalve kilometer rond de boerderij zijn dan tussen 11.00 en 18.00 uur diverse kunstwerken van achttien exposanten te bezichtigen.

Dit kleinschalige evenement is volledig coronaproof. Wie op zoek is naar een nieuw kunstwerk, een mooie edelsteen of bijzondere mandala, is welkom bij de Heesemanshoeve in het buitengebied van Boxtel. Het is dan tevens mogelijk om een kijkje te nemen bij de dieren en te genieten van een hapje in de natuur.

GRATIS

Er zijn achttien verschillende exposanten aanwezig en er wordt gezorgd voor muzikale omlijsting. Ook voor kinderen is dit een geschikt uitstapje. De entree is deze dag geheel gratis.

Kijk voor meer informatie op www.heesemanshoeve.nl.