Initiatiefnemers voor de adviserende columns Marjolijn van der Hoeven (links) en Anneke van den Aker (geheel rechts) ontvangen de voucher uit handen van wethouder Eric van den Broek. Willemijn Wijdenes van MooiBoxtel is blij met de bijdragen vanuit de gemeente. (Foto: Rens van den Elsen).
Initiatiefnemers voor de adviserende columns Marjolijn van der Hoeven (links) en Anneke van den Aker (geheel rechts) ontvangen de voucher uit handen van wethouder Eric van den Broek. Willemijn Wijdenes van MooiBoxtel is blij met de bijdragen vanuit de gemeente. (Foto: Rens van den Elsen). Foto: Rens van den Elsen

SUBSIDIE VOOR ADVISERENDE COLUMNS

MooiBoxtel ontvangt laatste voucher stimuleringsbudget

RENS VAN DEN ELSEN

Lokale, kleine ondernemers hebben het in de coronatijd zwaar te halen. Ze draaien minder omzet, maar krijgen ook nog te maken met extra regelgeving. Maar er liggen ook kansen. HR-consultant Anneke van den Aker en schrijfster Carolijn van der Hoeven kwamen zodoende op het idee om ondernemers en hun medewerkers te informeren via een column in huis-aan-huiskrant MooiBoxtel. Het blad heeft hiervoor 1.000 euro ontvangen uit het Economisch Stimuleringsbudget (ESB) van de gemeente Boxtel.

Wethouder Eric van den Broek van de gemeente Boxtel is enthousiast over het idee van Van den Aker en Van der Hoeven: ,,Het is een kans voor ondernemers en heeft de potentie om hen te helpen. Zeker als zij middels deze columns meer met elkaar in contact komen. Dit initiatief is dus een goed voorbeeld van hoe ondernemers elkaar kunnen vinden", aldus de wethouder.

HULP BIJ PROBLEMEN

Vanuit haar expertise op het gebied van personeelszaken, zag Van den Aker dat veel bedrijven worstelen met de maatregelen tijdens en gevolgen van de coronacrisis. ,,We zien dagelijks de problemen, de vele regeltjes, nieuwe wetten én de kansen waar ondernemers nu mee te maken krijgen. Kansen waar ze vaak geen weet van hebben. Door onze vele gesprekken met verschillende zelfstandigen, weten we welke vragen er het meest spelen. Via de columns is de kennis beschikbaar voor iedereen", aldus Van den Aker.

Normaal gesproken schrijven Van den Aker en Van der Hoeven op eigen titel columns voor MooiBoxtel, waarvoor zijn niet betaald krijgen. Twee van de ondernemerscolumns zijn de afgelopen weken al geplaatst, de andere twee volgen nog. Om hun idee te realiseren, dienden de schrijfsters een aanvraag in bij de gemeente voor een voucher uit het ESB. Dit bedrag wordt nu gebruikt om de kosten te dekken die MooiBoxtel maakt voor het plaatsen van de columns, geeft Willemijn Wijdenes van de krant aan.

LAATSTE VOUCHER

Het bedrag van 1.000 euro komt uit het ESB. Dit potje, van in totaal 1,3 miljoen euro, is de afgelopen jaren gebruikt om initiatieven in de gemeente Boxtel te ondersteunen en hiermee de economie extra aan te zwengelen. Het subsidiepotje is nu bijna op; de laatste voucher was voor MooiBoxtel. Van den Broek geeft aan dat er nog 8.000 euro over is: ,,Dat geld willen we gebruiken om ondernemers in onze gemeente te steunen om uit de crisis te komen."


q Initiatiefnemers voor de adviserende columns Marjolijn van der Hoeven (links) en Anneke van den Aker (geheel rechts) ontvangen de voucher uit handen van wethouder Eric van den Broek. (Foto: Rens van den Elsen).