Lionsclub Belles Amies kon, ondanks alle coronaperikelen van afgelopen jaar, toch nog een donatie doen van in totaal 5.000 euro aan een lokaal en landelijk goed doel. (Foto: Lions Club Belles Amies).
Lionsclub Belles Amies kon, ondanks alle coronaperikelen van afgelopen jaar, toch nog een donatie doen van in totaal 5.000 euro aan een lokaal en landelijk goed doel. (Foto: Lions Club Belles Amies). Foto: Lions Club Belles Amies

Boxtel Belles Amies doneert 5.000 euro aan goede doelen

Stichting Achter de Regenboog en een Boxtels project om zelfredzaamheid onder Eritrese vrouwen te bevorderen, hebben een bijdrage van respectievelijk 3.500 en 1.500 euro gekregen. Donateur? Lions Club Boxtel Belles Amies. De goede doelen zijn gekozen door president Jacqueline van Laarhoven.

Achter de Regenboog organiseert lotgenotenweekenden voor kinderen en jongeren die in de rouw zijn. Een stichting die Van Laarhoven na aan het hart ligt: een aantal jaren geleden nam zij met haar gezin ook deel aan een lotgenotenweekend. De 3.500 euro die Van Laarhoven uitreikte, wordt opzij gezet voor gezinnen met weinig financiƫle middelen, zodat ook zij aan een gezinsweekend mee kunnen doen.

LOKAAL TINTJE

Het tweede goede doel van dit jaar heeft een meer lokaal tintje. Om de overstap naar de verplichte inburgeringscursus voor Eritrese vrouwen in Boxtel makkelijker te maken, heeft Leila Yemane, als Eritrese vluchtelinge een ervaringsdeskundige op dit gebied, een project opgezet.

Yemane laat deze vrouwen op een heel basaal niveau kennismaken met de Nederlandse cultuur. Hoe doe je bijvoorbeeld boodschappen, hoe ga je om met geld en wat gebeurt er allemaal op een basisschool. Voor tien Eritrese dames kan dit project hopelijk direct na de coronacrisis van start gaan.

PROEFTUIN

De Proeftuin, het grote culinaire evenement van Lions Club Boxtel Belles Amies, vond vanwege alle coronaperikelen geen doorgang, maar dankzij veel trouwe sponsoren die de Belles Amies een warm hart toedragen, kon de serviceclub toch een donatie doen aan de goede doelen.

Lions Club Boxtel Belles Amies bestaat uit 21 gedreven vrouwen die belangeloos evenementen organiseren. Met de opbrengsten daarvan kunnen zij lokale culturele en maatschappelijke organisaties ondersteunen.

De verwachting is dat er volgend meer evenementen georganiseerd kunnen worden, waaronder De Proeftuin. In 2021 gaan de opbrengsten naar Meer Muziek in de Klas, een Amsterdamse stichting die zich landelijk hard maakt voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen. De nieuwe president Aagje Verstegen koos voor dit goede doel.


p Lionsclub Boxtel Belles Amies kon, ondanks alle coronaperikelen van afgelopen jaar, toch nog een donatie doen van in totaal 5.000 euro aan een lokaal en landelijk goed doel. (Foto: Lions Club Boxtel Belles Amies).